3 Mayıs 2009 Pazar

Çarşı Liderliğe Karşı


Beşiktaş ne zaman liderlik havasına girse puan kaybediyor. Geçen sezon Galatasaray'ı yenip yıllar sonra liderliğe yükselmişlerdi, bu sezon ise 9.haftada liderdiler, o zamandan beri aşağıdan kovalıyorlar. 1 haftadır müthiş bir hazırlık vardı Beşiktaş tribünlerinde, harika bir atmosfer oluşturmuştular ancak Sivas'ın Gaziantep'teki mağlubiyeti Beşiktaş'ı çok erken havaya soktu. O mağlubiyetten sonra Beşiktaş kendini lider sandı ki bunun faturası da çok acı oldu.

Fenerbahçe 11'i kazanmış olsa da bence yanlış seçimdi. Gökhan Gönül doğru yerinde, stoperde Deniz oynasa daha doğru bir seçim olacaktı diye düşünüyorum. Aragones ligi tanısa Nobre'nin yokluğunda havadan zorlanmayacağını düşünerek topu daha iyi kullanmak için Gökhan'ı oraya koydu diyeceğim ama buna yazarken bile inanamıyorum. Beşiktaş cephesinde ise Delgado 11'deydi, bunun dışında şaşırtıcı bir değişiklik yoktu. Denizli'nin en büyük hatasının sinyalleri veren Gökhan-Toraman göbeğine böyle bir derbide güvenmesi olduğunu düşünüyorum. 2 oyuncu da çok dağınıklar ve sadece bu sezon değil son yıllarda Beşiktaş'ın defansının güven vermemesinin temel sebebi olduklarını düşünüyorum.

Maça gelirsek, Fenerbahçe çok güvenli başladı, iyi top çevirdiler ve Beşiktaş'ı kalelerinden uzakta tutmaya çalıştılar. İlginç biçimde Beşiktaş da eksik Fenerbahçe'nin üstüne gitmek yerine daha kontrollü oynamayı tercih etti. Emre-Selçuk ikilisi Sivok-Ernst'e yine şaşırtıcı şekilde çok ağır bastı, özellikle Emre son Galatasaray maçında olduğu gibi çok iyi oynadı. Fenerbahçe ileride Semih-Güiza-Deivid-Uğur 4lüsü ile iyi pas yaparak dengesiz Beşiktaş tandemini çok zorladı ve sinyallerini veren gol Güiza ile geldi.

2.yarıda yine Fenerbahçe iyi başladı, Beşiktaş'da başta da değindiğimiz gibi Sivas'ın kaybetmesinden sonra yaşanan rahatlık ya da aşırı motivasyon, artık ismine ne dersek, takımın ruhunu alıp götürmüştü. 2.golde çok uzun süre pas yapan Fenerbahçe'li oyunculara kimse müdahele etmedi ve çok güzel bir gol daha attı Fenerbahçe.

Bundan sonra Aragones'in Emre ve Semih'i çıkarması ile Fenerbahçe'nin oyun kontrolünü kaybetmesi, çok kötü oynayan Beşiktaş'ın Holosko'nun harika golüyle kötü oynasa da baskı kurması ve karambole geçen bir son 20 dakika.

Sonuç olarak Fenerbahçe 6.kez üstüste Beşiktaş'ı yendi. Beşiktaş bu sezon hala daha ilk 6 sırada yer alan hiçbir rakibini toplam 9 maçta yenemedi ve daha da acısı Fenerbahçe'nin bu sezon 2 maçta da yendiği tek takım oldu Beşiktaş. Zorla Trabzonspor'u da tekrar yarışa kattılar, Beşiktaş'ın daha puan kaybedeceğini düşünsem de bizim 4 maçı da kazanacağımıza inanmıyorum ancak yine de yarışa tekrar ortak olmak son 4 hafta için heyecan yaşatacak. En azından 2. olabilirsek çok başarılı bir sezon geçirmiş olacağız.

Hiç yorum yok: