29 Mayıs 2009 Cuma

U-19 Milli Takım Avrupa Şampiyonası'nda


U-19 Milli Takımımız Portekiz'deki Elit Round'da çok zor bir grupta yer almasına rağmen 3 maçını da kazanarak 21 Temmuz'da başlayacak Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı. İlk maçta Sercan ve Eren'in golleriyle Yunanistan'ı 2-1 yendik. 2.maçta Danimarka'yı Tunay'ın tek golüyle geçtik. Bu akşamki maçta 2 6 puanlık takım karşı karşıya geldi. Evsahibi ve son derece güçlü Portekiz'i Sercan'ın 2, Tunay ve Onur'un golleriyle 4-0 yenerek finallere adımızı yazdırdık.

Çok iyi bir jenerasyona sahip olduğumuzu yazmıştım. Bu yaşlarda oyuncularımız genelde PAF takımlarda oynardı ancak bu takımda pek çok oyuncu A takımlarında zaman zaman şans buluyor, hatta aralarında Sercan ve Furkan gibi takımlarının değişilmezleri haline gelen oyuncular da vardı. Batuhan ve Soner Aydoğdu'yu Temmuz ayında bu kadroya dahil edebilirsek bir Avrupa Şampiyonluğu gelebilir.

Finallerde evsahibi Ukrayna'nın yanısıra Sırbistan, Fransa ve İspanya yer alacak. Bizim dışımızdaki diğer 3 takımlık kontenjan için ise mücadeleler devam ediyor. Altını çizeyim, Türkiye en son 2006'da bu seviyede finallere yükselmişti ki o da bir başka önemli jenerasyon olan 87-88 jenerasyonu karması bir takımdı.

PORTUGAL: Anthony Lopes; Abel Pereira (Sana, 46’), Pedro Mendes (cap.) (Roderick, 71’), Nuno Reis e Mário Rui; André Martins, Ricardo Dias, Leo; Diogo Rosado, Rui Fonte (Diogo Viana, 46’), Wilson.

TURKEY: Emirhan Ergun; Ridvan Simsek, Sinan Osmanoglu, Serdar Aziz, Ozgur Cek; Fatih Kurtulus (cap.) (Tunay Torun, 80’), Necip Uysal, Furkan Ozcal, Eren Albayrak (Ugur Parlak, 90’+1’); Onur Ayik (Umut Sozen, 85’), Sercan Yildirim.

Goals: Sercan Yildirim (42’, 69’), Onur Ayik (78’) and Tunay Torun (90’+4’).

2 yorum:

Jester dedi ki...

rıdvan şimşek bu sene ksk'de harika oynadı, özellikle gs ve bjk gibi sağ bek mevkiinde problem yaşayan büyükler için dikkat edilmesi gereken bir oyuncu. soner aydoğdu ise de yeni emre belözoğlu bana göre. orta sahada oyunu kurma görevi bulunduğu takımlarda ona veriliyor, bu da fb'ye mesaj olsun. artık yetenekli Türk futbolcusu çıkmıyor diyenlere de buradan sevgiler... başta Hıncal Abi'mize...

http://kadifeayaklar.blogspot.com/

papaz dedi ki...

Rıdvan önemli çıkış yaptı bu sezon aynen Soner de ancak Soner son dönemde bir sakatlık yaşadı ve Aybaba'nın klasik şımardı diye üzerine çizgi çektiği oyuncu oldu. Seneye daha çok forma şansı bulacaktır yeni hocayla.