6 Mayıs 2009 Çarşamba

Chelsea vs Barcelona


Yarı finalin en çok merak edilen eşleşmesinde düğüm bu akşam çözülüyor. İlk maçta Hiddink'in defansif oyun yapısı bu sezon evinde fırtına gibi esen Barcelona'yı durdurmuş ve Barcelona'dan Camp Nou'da gol yemeyen tek takım ünvanıyla ayrılmıştı.

Bu akşam Chelsea'nin ilk maça göre 2 değişiklik ile başlamasını bekliyorum. Daha çabuk Ashley Cole cezadan dönünce sol bekte yerini alacaktır. Bununla beraber Bosingwa da sağ beke kayar. Orta sahada Mikel ya da Lampard 2lisinden birinin yerine Anelka başlar diye bekliyorum. İlk maçta sağ açıkta oynayan Essien'i geri çekecektir diye düşünüyorum, bunu maç başında belki yapmayabilir Hiddink ama 60 gibi Anelka'yı oyuna almak ana planı olacaktır.

Barcelona cephesinde ise tandemde önemli problem var. En önemli 2 defans oyuncusu Marquez ve Puyol yoklar. Özellikle hiç beğenmediğim Caceres'in performansı kilit olacaktır. Pique Drogba ile boğuşabilir ancak ilk maçta özellikle hava toplarında büyük üstünlük kurtmuştu Didier. Maçın kilidi burada kopar, Chelsea için en mükemmel senaryo erken bir gol sonrası ilk maç taktiğine dönmek olacaktır. Chelsea'nin burada Barcelona'yı 4-2 yendiği maçta da topla oynamada %34-66 geride olduğunu ancak kazandığı toplarla çok çabuk çıkarak Barcelona'yı dağıttığını belirtelim. Hiddink'in ana felsefesinin Mourinho'nun o günkü taktiğinden çok farklı olacağını düşünmüyorum. Yıllardır kıyısından döndüğümüz şampiyonluk için çok kritik bir akşam. BLUE IS THE COLOUR.

Chelsea: Cech; Bosingwa, Terry, Alex, A.Cole; Ballack, Essien, Lampard; Anelka, Drogba, Malouda

Barcelona: Valdes; Alves, Caceres, Pique, Abidal; Iniesta, Toure, Xavi; Messi, Eto'o, Henry

2 yorum:

Kalten dedi ki...

Kehanet gibi post olmus :) "Ozellikle erken bir gol sonrasi..." vs. :)

papaz dedi ki...

sonuçta yazık oldu ama :)