28 Nisan 2009 Salı

Defence 101


Chelsea Anelka'yı, Barca Puyol'u kenara çekerek başladı. Chelsea Essien'i sağa koymuştu, Malouda da devamlı çıkan Dani Alves'in arkasına girecekti ki Chelsea oraya daha iyi toplar atabilse Malouda baya üstünlük sağladı Dani Alves'e. Oyunun tersinde de Dani Alves hücuma çıktığında Iniesta'dan sonra takımın en etkili ismiydi. Chelsea'nin oyun planı beklediğim gibi Drogba'ya atılacak uzun toplar üzerine kuruluydu, Drogba da bu topların ulaşabileceği kısımlara gelenlerini indirdi ancak kötü oynayan Essien ve Lampard yüzünden Chelsea ileride çoğalamadı.

Maç öncesi en büyük soru işaretlerinden biri Messi-Bosingwa eşleşmesiydi. Hiddink haftasonundan beri Bosingwa ile özel olarak Messi videolarına çalıştıklarını söylemişti, karşılığını aldılar. Messi 90 dakika boyunca sahada yoktu. Bosingwa tekme atmadan Messi nasıl durdurulur dersi verdi.

Chelsea oynaması gerektiği gibi sert oynadı, hakem de sert oyuna izin verince baya sert müdaheleler oldu 2 takım arasında. Yaya ve Puyol'un atılabileceği pozisyonlar vardı, aynen Ballack ve Alex de maçı tamamlayamayabilirlerdi.

Sonuç olarak maç öncesi yazımda da yazdığım gibi Barca'yı bir İngiliz takımına karşı izlemeyi çok istiyordum. Topa yine sahip oldular ama rakip takım da onların temposuna çıkınca defansı delemedileri, Maç sonunda topla oynama 66-34ken, kaleyi bulan şutlar sadece 6-1'di. Hiddink Barcelona gibi bir takım nasıl durdurulur dersini verdi. Hiddink'ten sevgilerle. Ders bitmiştir, dağılabilirsiniz. Fabrikasyon Barca severleri haftaya da Stamford Bridge'e bekleriz. Daha " Being a Winner Team 101" dersi verilecektir.

Barcelona: Valdes, Dani Alves, Marquez (Puyol 52), Pique, Abidal, Xavi, Toure Yaya, Iniesta, Messi, Eto'o (Bojan 82), Henry (Hleb 87).


Subs Not Used: Jorquera, Gudjohnsen, Keita, Sylvinho.

Booked: Toure Yaya, Puyol.

Chelsea: Cech, Ivanovic, Alex, Terry, Bosingwa, Mikel, Ballack (Anelka 90), Essien, Lampard (Belletti 71), Malouda, Drogba.


Subs Not Used: Hilario, Di Santo, Kalou, Mancienne, Stoch.

Booked: Alex, Ballack.

Att: 95,000.

Ref: Wolfgang Stark (Germany).

6 yorum:

lionel dedi ki...

penaltı verilmez, kartlar çıkmaz, messi gününde olmaz ki bosingwa nın durdurduğu falan yok,etoo kaçırır bojan 2 metreden kaçırır, chelsea nin pozisyonu tamamen şansa bireysel hata kaynaklıdır, chelsea sahada rezil olur,atak oynuyacağım diyip tamamen savunma yapar, bunlar bir takım taraftarına yetiyosa ve hala tur geçme şansının eşit olmasına seviliniyosa orda eziklik psikolojisinin verdiği geçici seratonin hormonunun etkisini gördüğümü söylüyebilirim.

Bir koyu trabzonspor taraftarı olarak seni takip ederim ama bu yazın hele ki o fabrikasyon kelimesini gördükten sonra beni hayal kırıklığına uğrattı.

papaz dedi ki...

Fabrikasyon derken son dönemde sayısı iyice artan taraftarlarına seslendim, uzun zamandır Barca hayranlarına lafım yok ki ben de Barca'yı severim. 2 tane Barca forması alacak kadar. Ancak Trabzon'dan sonra tuttuğum 2. takım olan Chelsea ile karşılaşınca durum değişir.

Futbol, özellikle de bu kadar üst düzeyde, taktiksel savaş haline döndü. Barca o sahada herkesi perişan ederken Chelsea Etoo'nun orta sahadan alıp götürdüğü ve Bojan'ın kafası dışında pozisyon vermedi ki amaç da buydu. 2.maç daha da zor olacak ancak Puyol ve Marquez'siz Barca tandemi Drogba karşısında daha da zorlanacak.

Arkhe dedi ki...

Hleb'in pozisyonu da var. Öyle ya da böyle Chelsea yapabileceğinin en iyisini yaptığı maçta bile en azından 2 gol yiyebilirdi ki hakemin de Chelsea'nin ekmeğine yağ süren yönetimini atlamamak lazım.

Londra'da kazanmak, gol yememek Nou Camp'da 10 kişi ile muhteşem savunma yaparak beraberlik kurtarmaktan daha zor. Barca hak ettiği finali alıp dönecektir.

Arkhe dedi ki...

Ofsayt diye kesilen ama alakası olmayan 3 pozisyonu da atlamamak lazım.

Adsız dedi ki...

Chelsea bence cagdisi bir futbol oynamistir.. Hani Arsenal - FB maci vardi bu sene sampiyonlar liginde , arsenal bindirdikce bindiriyor, FB de istanbula 1 puan icin gelen Hacettepe misali savunma yapar ayni o misal Chelsea de Barcelonayi benzer sekilde durdurmaya calisti..

Diceksiniz ki neticede taktik bu Ispanyada durdur , Londrada vur . Evet hakli olabilirsiniz ama Chelsea gibi buyuk bir takima boyle aciz, zavalli savunma futbolu oynamak yakismiyor.

papaz dedi ki...

Real Madrid ne güzel açık oynadı Barca'ya, aldı ağzının payını. Chelsea'nin de bunu mu yapması gerekiyordu. Şu tur bi geçilsin ondan sonra heykeli dikilmesi her yere Hiddink'in. Barcelona tartışmasız 1 gömlek üstün topla oynarken diğer takımlardan, dolayısıyla onları durdurmak için extra işler yapmak lazım.