18 Nisan 2009 Cumartesi

NBA Playoffs: Doğu


NBA'de normal sezon sona erdi. Sakatlıkların ve 3 süperstarın damga vurduğu bir sezon oldu. Kobe, LBJ ve Wade kendilerini bile aşan performanslarla müthiş sezon geçirdiler. Doğuda Cleveland, batıda ise Lakers diğer takımlardan çok üstün performans sergilediler. Genel olarak tüm 1.tur eşleşmelerine bakış atacağız bu yazıda.

Cleveland Cavaliers vs Detroit Pistons

Cleveland sakatlıklarla boğuşmadan harika bir sezon geçirdi. LBJ kendini aştı, Mo Williams önemli katkı verdi. Anderson, Ilga, Ben Wallace'lı pota altı özellikle doğuda her takıma oyunun 2 tarafında da ağırlık kurabilecek kapasiteye sahip. Bench derinlikleri çok iyi. Sczerbiak, West, Pavlovic, Kinsey gibi her an sahaya girebilecek isimlere sahipler. Detroit için AI'nın dışlanması, Billups'un gönderilmesi ile yeniden yapılan yılı oldu bu yıl ve playoff'a sadece önceki yıllardan gelen kazanma alışkanlığı ile kaldılar, yoksa son dönemdeki Charlotte Detroit'ten çok daha iyi bir takımdı. Ben Cleveland'ın hiç zorlanacağını düşünmüyorum. 4-0 ile süpürmesini bekliyorum.

Boston Celtics vs Chicago Bulls

En ters eşleşmelerden birisi. Chicago müthiş enerjik bir takım ve Rose'un gelişimiyle büyük aşama kaydettiler bu sezon ki gelecek yıllarda 1-2 hamle ile doğuda zirveyi zorlayacak takım olacaklardır. Eğer Garnett oynasaydı Bulls için çok daha zor bir seri olurdu ancak son şampiyon Garnett'siz kadrosuyla enerjik Bulls karşısında savunmada problem yaşayacaktır. Garnett yokken Tim Thomas'ın 4 numarada Chicago adına performansı kilit olacaktır. Rondo-Rose, Allen-Gordon eşleşmeleri de izlemeye değer eşleşmeler olacak. Serinin kilidini Paul Pierce'ın performansı çözecektir ve geçen seneden hepimiz biliyoruz ki Pierce bazen Tanrı ile özel anlaşma imzalayıp insan ötesi oynayabiliyor. Chicago zorlar ama, saha avantajıyla 4-3 Boston diyorum.

Orlando Magic vs Philadelphia 76ers

Orlando sezonu hakettiği yerde bitirdi. NBA liderliğine yükselmeleri gerçekten sürprizdi ve orada kalacak kapasiteleri yoktu. Özellikle Lewis'in 4 numara oynaması onlar için Play-off'da büyük problem olacaktır. Rakipler genelde onun üzerine oynayabilir, avantajları 76ers'da Young'un sakatlıktan yeni çıkmış olması. Bu sene 3 maçı da Orlando kazandı ki son maçta 76ers uzun süre maçı önde götürmüş ancak Orlando son periyodda müthiş bir geri dönüşle maçı almıştı. Iguodala'nın deliciliği, Miller'in hareketli ve skorer oyunu, Young ve Speights'in enerjisi 76ers adına artılar ancak yine de Magic'i geçecek kadar iyi olduklarını düşünmüyorum. Orlando deplasmanda 1 maç alacaktır, eğer bunu ilk 2 maçta alırsa 4-1le geçer yoksa 4-2 diyorum.

Atlanta Hawks vs Miami Heat

İlk turun en kritik eşleşmesi. O'Neal'in ve Moon'un gelmesinden sonra Miami önemli aşama kaydetti ve bence artık Atlanta'dan daha iyi takım oldu. Burada kilit faktörlerden biri Miami'deki sakatlık sorunları. Haslem, Moon, O'Neal ve Beasley'in sakatlık durumları onları bu turda çok etkileyebilir. Atlanta'nın da içeride fena sayılmayacak (!) bir takım olduğunu göz önüne alırsak Miami'nin deplasmanda maç alması zor görünüyor ancak Miami'de insan ötesi oynayabilen bir isim var. Eğer Wade şampiyonluk sezonundaki gibi alev alırsa, ki normal sezon da bunun sinyallerini verdi, Miami Phillips Arena'da bir galibiyet çıkaracaktır, o zaman da seriyi 6.maçta bitirir. 4-2 ile Miami diyorum. Olası bir Wade-LBJ kapışması da harika olacaktır.

Hiç yorum yok: