30 Nisan 2009 Perşembe

O'Shea Farkı


United için beklenenden kolay bir maç ancak sonucu müthiş olmayan bir gece oldu. Sağ bekte Rafael, orta sahadaki 3lüde Giggs beklentisi vardı, onların yerine O'Shea ve Anderson tercihleriyle başlamıştı Ferguson. Fletcher iyi bir orta saha göbek oyuncusuna evrildiğinden iyi top kullanacak, Carrick de Fabregas'ın hareket alanının kısıtlayacak, böylece Manu'nun çok çabuk ayaklardan oluşan ileri 3lüsü Arsenal tandemini sallayacaktı. Manu hareketli ve istekli başladı, Almunia-Manu maçı izlerken O'Shea çok güzel bir pas verdi sağdan, Tevez gol yapamadı ama o kornerden O'Shea bu sefer işi kendisi bitirdi. Manu kadrosunda o takıma yakışmayan isimlerden birisi O'Shea ancak özellikle her yerde oynayabilmesi ve istikrarı ile Sir'in vazgeçilmezleri arasında, o sağ bek'i önümüzdeki 1-2 sezon için Rafael'in tapulayacağını da ekleyelim.

Arsenal beklediğim gibi 4-5-1 gibi dizilmişti. Diaby sola kaçıyor, Nasri içeri geliyor beklenen şablon böyle değişiyordu. Haftasonu çok iyi oynayan Fabregas Manu karşısında hiç varlık gösteremeyince Arsenal'in hücum şansı kalmadı. Oyunda kaldığı süre içinde sadece gezinen Adebayor da orta sahanın bu verimsizliğinden en ağır darbeyi alan isim oldu. Ferdinand-Vidic tandemi gününde olduğu zaman özellikle de Adebayor gibi fizik gücüne dayalı oyuncuları durdurmakta zorlanmıyor, ama eğer finalde Barca gelirse Eto'o'nun çabukluğu başlarına bela olabilir.

Sonuç olarak geçen senenin finalistleri ilk maçlardan avantajlı skorları elde edenler oldu. Arsenal'in 2.maçta yapması gereken lig maçında olduğu gibi tempoyu yükseltip, beklerini de oyuna sokarak Fabregas'ı daha aktif kullanmak. Bu akşam hem kalabalık hücum yapamadılar da hem de koşu yollarına pas atacak Fabregas'ı doğru yerlerde topla buluşturamadıkları için hücumda çok etkisiz kaldılar. Roma'da Moskova'nın rövanşına hazır olun, bu sefer kaptanın ayağı kaymazsa Chelsea yıllardır hak ettiği şampiyonluğa ulaşabilir.

Man Utd: Van der Sar, O'Shea, Ferdinand (Evans 87), Vidic, Evra, Fletcher, Carrick, Anderson (Giggs 66), Ronaldo, Tevez (Berbatov 66), Rooney.
Subs Not Used: Foster, Park, Scholes, Rafael Da Silva.

Booked: Tevez.

Goals: O'Shea 18.

Arsenal: Almunia, Sagna, Toure, Silvestre, Gibbs, Song, Diaby, Walcott (Bendtner 70), Fabregas, Nasri, Adebayor (Eduardo 82).
Subs Not Used: Fabianski, Denilson, Ramsey, Djourou, Eboue.

Att: 74,733

Ref: Claus Bo Larsen (Denmark).

Hiç yorum yok: