24 Nisan 2009 Cuma

Milan


Düşük bütçeyle akıllı birkaç hamlenin yapıldığı dönemdi Vahid Halilodzic dönemi. Milan Stepanov da Halilodzic'in getirdiği bir isimdi. Sezon ortasında gelip takıma direk oturmuştu. 1.5 yıllık Trabzon macerasında 37 maça çıkıp 1 de gol atmıştı. Özellikle Hakan Şükür karşısında sergilediği performans hala aklımda.

Hava toplarında neredeyse her Sırp stoper gibi çok güçlü, uzun boyuna rağmen çabuk ve topu da olumlu kullanabilen önemli bir yetenek Milan. 3 milyon euro'nun biraz üstünde bir fiyata akıllı bir hamleyle satılmıştı Porto'ya. Ancak Porto'da özellikle Bruno Alves'in müthiş performansı ve yine onun gibi genç bir oyuncu olan Rolando'nun çıkışı sonrası çok fazla forma şansı bulamadı. Trabzonspor'a geri dönme isteğini belirtmişti ancak sezon başında Song'un müthiş formu nedeniyle yönetim sıcak bakmamıştı bu transfere. Ancak Song'un sezon sonuna doğru düşen formu ve yaşı göz önüne alındığında Milan Stepanov gibi şehri ve takımı tanıyan, henüz 26 yaşında bir stoperi uygun bir fiyata kadroya katmak bana mantıklı geliyor.

Özellikle Galatasaray'ın son dönemde devreye girmesiyle tekrar gündeme gelen Milan'ı bize karşı oynarken izlemek istemiyorum. Uygun bir fiyata bu transfer bitirilirse çok doğru bir hamle yapılmış olur. Eğer transferi Galatasaray bitirirse onlar da çok önemli bir iş yapmış olurlar. Emre Güngör'ün bu sakatlıklardan sonra hangi verimde sahaya döneceği soru işaretiyken, Servet'in transferi gündemdeyken çok akıllı bir iş yapmış olurlar.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

basliktan direk milana mi acaba gidiyor diye merak uyanmadi degil hani metin :)

papaz dedi ki...

Bizim Milan'ımızdı o :)

pclion dedi ki...

Senin kulağın deliktir Metin, ne kadar doğru bu Milan & Galatasaray işi? Benim duyduklarım genelde Trabzon'a yakın kişilerden, sen de teyid edersin yarı-resmi bir haber olarak kabul edebiliriz bunu.

Keşke gelse yahu, keşke...

papaz dedi ki...

Milan dönmek istiyor, zaten Trabzon'a haber yollamıştı ama pek ilgilenmemişlerdi. Menajeri ile görüşmüş GS geçenlerde, olumlu geçmiş görüşme. Zaten öneri de menajerinden gelmiş, ucuza alırız Porto'dan bonservisini fln demiş. Ama GS'nin önceliği fln değil benim anladığım kadarıyla, menajer satmaya çalışıyor GS'ye.