12 Nisan 2009 Pazar

2-2


Maçın pardon savaşın skoru bu. 2 takımda 2şer kayıpla ayrıldı. Cengaver Sabri Paşa ordusunu çok iyi yönetti ancak karşısında kalesini iyi savunan Uruguay Dükü Lugano'ya diş geçiremedi.

Maça gelirken iki takım da kazanmak zorundaydı. 3 rakip 9 puanın 9'unu da alınca maça çok stresli çıktılar. Galatasaray maça iyi başladı. Özellikle Kewell ve Arda iyi başladı maça, Fenerbahçe o baskıda çıkmakta zorlandı ama ondan sonra Emre sahneye çıktı. Beni çok şaşırttı Emre. Bu baskı altında kart görür, çok zorlanır diye düşünürken o bunu artı motivasyona çevirdi ve Fenerbahçe orta sahasını çok iyi yönetti. Emre önderliğinde çıkmaya başladı Fenerbahçe ama Semih-Güiza ikilisi ileride hiç top tutamayınca onlar etkili olamadılar ilk yarıda. Fenerbahçe oyun planını defansın arkasına Güiza'ya atılacak ara toplar üzerine kurmuştu ama Topal'ın müthiş kademeleri bunu durdurdu. Devreye girerken maç dengelenmişti.

2.yarıya sürpriz şekilde Fenerbahçe iyi başladı, bu yarıda Semih biraz daha iyi top kullandı. Semih o pozisyonda Deivid'i görse maçın en net gol pozisyonu olurdu. 65den sonra 2 takım da oyundan düşmeye başladı. Fenerbahçe 3 değişikliği erken bitirmişti ama Korkmaz'dan gelebilecek yorgun Kewell - Nonda değişikliği burada ibreyi Galatasaray'a çevirebilirdi ama geldiğinden beri saçma değişiklikler yapan Korkmaz bunu yine göremedi. Kewell'ın bittiği son dakikalarda 2 pozisyonda verdiği paslarla da açıkca belli oldu.

Sonuç olarak Galatasaray biraz daha iyi olsa da beraberlikti maçın hakkı ve Sivas, Beşiktaş ve Trabzon'un istediği sonuç çıktı. Berabere bitsin, bol bol da kırmızı çıksın derlerdi herhalde hocalara sorsalar, her istedikleri çıktı. Kavgaya gelirsek Lugano temiz 4 alması lazım. Arda ve Semih 2lisi de en az 2 maç almalılar, karşılıklı yumruklaşma için. Emre Aşık benim gördüğüm kadarıyla boşa atıldı. Sabri ve Lugano'nun o dakikaya kadar sahada olmaları hataydı zaten. Son dakikadaki olaylarda Kazım ve De Sanctis de kırmızıyı hak etti diye düşünüyorum. 2 takım da kendilerini yaktılar.

2 yorum:

Arkhe dedi ki...

Emre Aşık da Lugano'yu ısırmış..

Adsız dedi ki...

vedatamı ozendı acaba