19 Nisan 2009 Pazar

Masmavi


FA Cup finali masmavi olacak. Dün Chelsea Arsenal'i çok iyi bir oyundan sonra geçmişti, az önce penaltılarla sona eren maçta da Everton, Manu'yu eleyerek FA Cup finaline adını yazdırdı.

Öncelikle dünkü maçta iyi başlayan taraf Arsenal'di. Cech'de bariz bir form düşüklüğü var son haftalarda, her ne kadar Cole'un koluna çarpması onu yanıltmış olsa da yine de çıkarabileceği bir toptu. Zemin gittikçe yumuşayıp, yerden oynamayı zorlaştırınca Ballack, Lampard ve Fabregas gibi isimlerin defansın arkasına atacağı toplar daha da önem kazandı. Arsenal tandemi Silvestre'nin hatalarıyla sinyali veriyordu, bir de üzerine Eboue hamle hatası yapınca Malouda'nın güzel golü geldi ki gol öncesinde Lampard'ın harika uzun pası vardı. 2.yarıda Fenerbahçe maçı ile değişmeli izlediğim için çok detaya girmiyorum ancak 2.golde de yine harika bir Lampard pası ve Arsenal'in tandem hatası vardı. Essien ve Drogba bu takım için çok önemli diye yazıyorum haftalardır, Drogba'nın forma girmesi ve her maçta gol atmaya başlaması ile Chelsea'nin önlenemez çıkışı başladı.

Bugünkü maçta ise Manu sahaya 2.takımını sürmüştü ancak defans göbeğindeki Ferdinand-Vidic ve orta sahada Anderson'un etkili oyunu ile maçı uzatmalara hatta penaltılara kadar götürdü. Manu'nun son 2 yıldaki çıkışında penaltı atışlarının büyük katkısı var. FA Cup, Carling Cup, Charity Shield, Şampiyonlar Ligi... hepsini penaltılarla kazandılar ve bu maçları penaltılara götürmek için de çok uğraştılar, bugün de aynısını yaptılar, Everton oyuna hızlandırmaya çalıştıkça Manu tempoyu düşürdü ancak en sonunda hak eden finale çıktı. Masmavi finalde Everton kazanırsa da üzülmem. David Moyes Everton'un başında harika işler yaptı ve bir kupa kazanmayı sonuna kadar hak ediyor.

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
the United is not arriving very well to this part of the season and finally it had a consequence, this defeat.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)