15 Nisan 2009 Çarşamba

Porto vs Manu


Porto ve Manu denince akla gelen maç 5 yıl önce oynanmıştı. JM'nin Porto'su bir sene önce UEFA Kupası'nı müzesini götürmüş, Avrupa'nın en oturmuş takımlarından birisiydi. Manu ise Alex Ferguson'un yeniden yapılanma planı çevresinde Djemba Djemba, Bellion, Howard, Fortune, Kleberson gibi başarısız denemelerle kötü bir sezon geçiriyordu. İlk maçta Dragao'da Porto 2-1 ile kazanmış, avantajlı olarak gelmişti Old Trafford'a.

Old Trafford'da Manu Scholes'in golüyle 1-0 öndeydi ve son dakikaya böyle girildi. Ancak son dakikada McCarthy'nin 90'a giden frikiğini zorlukla çelen Howard topu Costinha'nın önüne indiriyor, Costinha da turu Porto'ya getiren golü atıyordu. Tabii akıllarda kalan Mourinho'nun golden sonra tüm sahayı turlayarak yaptığı gol sevinci ve Manu tribünlerine yaptığı parmak hareketi oldu.

Bu akşam 23 maçtır kaybetmeyen Porto ilk maçtaki avantajı korumak için sahada olacak. Lisandro, Rodriguez, Hulk forvet 3lüsü her takıma gol atabilecek kapasitede. Son 5 maçta 11 gol yiyen Manu defansında Ferdinand'ın geri dönmesi bekleniyor. Yine de Porto'nun turu buradan vermeyeceğini düşünüyorum ama çok ısrarlı değilim. Zor bir maç bizi bekliyor. 4-4 bitsin mümkünse :)

Hiç yorum yok: