6 Nisan 2009 Pazartesi

Leon Osman


17 Mayıs 1981

Milletçe geçmişle avunmayı ya da övünmeyi çok seviyoruz ve hala Mesut Özil'de takılı kalıp duruyoruz. Mesul Özil ile ilgili Ali Okancı'nın yaptığı harika röportajı okunmanızı tavsiye ederim.

Dün gece bir yandan Everton-Wigan maçının tekrarını izlerken alıcı gözle izlemeye karar verdim Leon Osman'ı. Daha önce defalarca izlemiştim ama alıcı gözle bir oyuncuyu izlemek her zaman farklı fikirler oluşmasına yol açıyor. Orta sahanın her yerinde oynayabilen Osman klasik Everton altyapısından gelen bir yetenek, yani topsuz oyunda da inanılmaz derecede oyuna katılan, maç boyunca oyunu bırakmayan bir isim. İngiltere'de yıllardır Everton orta sahasındaki yerini kaybetmeyen Osman özellikle sağ çizgide oynadığında çok etkili olabilen bir oyuncu. Top kontolü ve pas özellikleri çok üst seviyede, oyun görüşü de yine artılarından.

Eksisi olarak zayıf fiziğini söyleyebilirim ancak duran toplarda araya sızıp Okan Buruk tarzı kafa golleri atarak bu açığını da bir bakıma telafi ediyor.

Aynı Mustafa Izzet gibi Kıbrıs'lı bir babanın oğlu olduğu için Türk Milli takımı'nda oynamaya uygun Leon Osman. Yaşı biraz ilerlemiş olsa da ondan en az 5 yıl daha yararlanabiliriz. En azından denenmesi gereken çok önemli bir oyuncu diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok: