16 Nisan 2009 Perşembe

Deniz Yılmaz


26 Şubat 1988

Deniz Yılmaz ile sezon başında bir hazırlık maçında gösterdiği performanstan sonra yazı yazmıştım ancak onu tam olarak anlatan bir yazı yazmamıştım, son dönemdeki performansı sonrası farz oldu.

Deniz Yılmaz 2005'te Avrupa Şampiyonu ve Dünya 4.sü olan U-17 milli takımımızın en önemli oyuncularından birisiydi. Sağ kanatta hücuma dönük oyunu, etkili ortaları ve şutlarıyla dikkat çeken bir oyuncuydu. Turnuvadan sonra Ulm'den Bayern Münih'e transfer olmuştu. Ancak geçirdiği sakatlıklar gelişimini geciktirdi. Sezon başında A takımla çıktığı hazırlık maçlarında ciddi performanslar sergilemişti, hatta hat-trick yaptığı bir de maç vardı ancak yine de sezonun büyük kısmını Bayern II takımında geçirdi, 27 maçta 6 gol attı. Sporting ile oynanan CL 2.tur rövanş maçında 18 kişilik maç kadrosundaydı ancak sahaya girmedi.

Deniz Yılmaz 53 kere milli takımlarda oynamış bir oyuncu ve şu anda Ümit Milli Takım kaptanlığı yapıyor. Ümit milli takımın İrlanda'yı deplasmanda 3-0 yendiği maçta takımımızın ilk golünü de kaydetti. Zaman içinde sağ kanat oyuncusundan forvet oyuncusuna doğru gelişim gösterdi. Şu anda özellikle 3lü forvetin her tarafında oynayabilecek bir oyuncu olarak gösterebilirim Deniz'i. Sezon sonunda pek çok Türk klubünün Deniz'in peşinde olacağını tahmin etmek zor değil ancak o Bayern Münih'de şansını denemekte ısrarlı.

2 yorum:

pclion dedi ki...

Benim bildiğim iki İstanbul takımı ciddi şekilde ilgileniyor Deniz'le...

papaz dedi ki...

biz de ilgileniyoruz :)