27 Nisan 2009 Pazartesi

Efsaneye Saygı: Ryan Giggs Yılın Oyuncusu


10 Premier Lig Şampiyonluğu, 4 FA Cup, 3 Carling Cup, 2 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu. Premier Lig'in kurulduğu ilk sezondan itibaren her sezon gol atabilen tek oyuncu. 2 kere bugün Ashley Young'un kazandığı PFA Yılın Genç oyuncusu ödülünü kazanmıştı ama bugüne kadar Yılın Oyuncusu ödülünü kazanamamıştı. Oylamayı yapanlar oyuncular olduğu için kontratının son yılında Giggs'e bir bakıma Yaşam Boyu Başarı ödülü vermek istediler. Yoksa bu sezonki performansı ile Vidic bu ödüle en çok yakışan isimdi.

Yılın genç oyuncusu ödülü de Young, Ireland çekişmesi şeklinde geçer diye bekliyordum. Aslında oylar son dönemde verilmiş olsa Ireland kazanırdı sanırım ödül Young'a gitti.

Premier League team of the year: Edwin Van der Sar (Manchester United), Glen Johnson (Portsmouth), Rio Ferdinand (Manchester United), Nemanja Vidic (Manchester United), Patrice Evra (Manchester United), Ashley Young (Aston Villa), Steven Gerrard (Liverpool), Ryan Giggs (Manchester United), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Nicolas Anelka (Chelsea), Fernando Torres (Liverpool)

Hiç yorum yok: