14 Nisan 2009 Salı

Geri Dönüş Mü Dediniz?


Bu mudur? İşte budur. Futbol 90 dakikalık bir filmse herşey vardı bu filmde. Kırmızılar fena başladı. Çağıra çağıra getirdiler İstanbul ruhunu, Chelsea'de Terry de olmayınca savunma dağıldı, panik yapmaya başladılar. Özellikle ilk yarım saatte neredeyse çıkamadı Chelsea. Daha sonra Anelka-Kalou değişikliği ve Benitez'in 2-0dan sonra takımı frenleyip 3.yü herhangi bir an atabileceklerini düşünürek daha dengeli oynatması düşürdü tempoyu.

2.yarıya ise Chelsea etkili başladı. Reina'nın kabusu Drogba yine yaktı İspanyolu. Hemen peşinden bir de frikik koyuyordu yan ağlara gitti, Alex öyle değil böyle atılır dedi, Reina'yı da kaleye soktu. Sonrasında Gerrard yoktu ama Lampard her zamanki gibi sapasağlam sahadaydı. Bu 2 adamı karşılaştırdığımızda Gerrard ağır basıyor ama elinizde Lampard varsa sezon boyu oynayacağınız tüm maçlarda bu adamı takım tahtasına yazabiliyorsunuz işte. 164 EPL maçında sakatlanmadan 11de sahaya çıkan ve üstüste oynama rekortmeni bir adam işe bu.

Chelsea Liverpool'a bu iş bitti dedi hatta Benitez de Torres-N'gog değişikliği yaparak beyaz havluyu attı ama sahadakilerin pes etmeye niyeti yoktu. Bolton maçı gibi mi oluyor derken Lampard fişi çekti. Bu eşleşmede 2.maçı evinde oynamak çok kritik. 2004/05 ve 2006/07'de Liverpool 2.maçı içeride oynayıp elemişti Chelsea'yi, son 2 sezondur Chelsea 2.maçı evinde oynayıp eliyor. Seri de 2-2'ye geldi. Bu arada istikrarsa istikrara dair bir not. Chelsea son 6 yılda 5.kez yarı finalde. Son dönemde bu başarıya ulaşabilen başka takım yok.

Chelsea: Cech, Ivanovic, Alex, Carvalho, Ashley Cole, Kalou (Anelka 36), Ballack, Essien, Lampard, Malouda, Drogba (Di Santo 90).
Subs Not Used: Hilario, Mikel, Deco, Belletti, Mancienne.

Booked: Ivanovic, Carvalho, Ashley Cole.

Goals: Drogba 52, Alex 57, Lampard 76, 89.

Liverpool: Reina, Arbeloa (Babel 85), Carragher, Skrtel, Aurelio, Lucas, Mascherano (Riera 69), Alonso, Kuyt, Torres (Ngog 80), Benayoun.
Subs Not Used: Cavalieri, Dossena, Hyypia, Agger.

Booked: Benayoun, Arbeloa.

Goals: Aurelio 19, Alonso 28 pen, Lucas 81, Kuyt 82.

Agg (7-5)

Att: 38,286

Ref: Luis Medina Cantalejo (Spain).

1 yorum:

daredevıl dedi ki...

evet diyordukta yarıda kestiler ama maçın tadı damağımda ki harika bir maç izledik artık epl!de sonuna kadar devam