2 Nisan 2009 Perşembe

Saygısız Ol!


Dün akşam yazmak istemedim, hem mağlubiyetin acısı hem de daha sakin kafa ile düşünüp yazmayı daha doğru buldum. Madde madde gidecem.

1) İspanya'da bir azınlık milli marşımızı ıslıklamıştı, dün tüm stad İspanya marşını ıslıklayarak onlardan daha çirkef olduğumuzu göstererek büyük bir başarıya (!) imza atarak başladık maça.

2) İlk maça göre daha dengeli başladık, geride top çeviriyorduk, İspanya'ya topu vermemek için stoperlere dikmeyin demişti Terim bariz olarak ama eldeki kadro dolayısıyla bunu beceremedik. Emre'nin ilk maçın aksine tutuk olması ( - ya da Xavi-Senna-Alonso göbeğinde silinmesi de diyebiliriz ) oyun kurmamızı zorlaştırdı.

3) Oyun gidişatının aksine 1 gol bulduk ve ondan sonraki dönemde Tuncay'ın kontrol edemediği, Nihat'ın mundar ettiği pozisyonlarla ne oluyoruz dedik.

4) Terim Madrid'de yaptığını burada yapmadı. Oyun 1-0 ken 55-60 arası Nihat'ı alıp Sabri ya da Nuri'yi sokup 4-5-1'e dönseydik oyunu daha iyi tutabilirdik, aksine zaman geçtikçe yorulduk ve o müthiş İspanya göbeği oyunu domine etmeye başladı.

5) Yapma Volkan'lık bir penaltı verdik, aynısını hemen peşinden Casillas yaptı bu sefer Emre Aşık atamadı.

6) 1-1den sonra kaos futbolu ve panik. ASY'yi cehenneme(!) çeviren taraftarların müthiş(!) desteği de eklenince gittikçe oyundan kopmaya başladık. Terim'in Arda hamlesi 1-1 bitirme isteğinden diye düşünüyorum. Beraberlikte Bosna'yı yenebilirsek ipler gene bizim elimizde olacaktı.

7) Genelin aksine çok karamsar değilim. 2 maçta 1 puan iyi olur demiştim, çünkü İspanya grubu süpürecek gibi duruyor. İşi garantileseler bile futbol ahlakı Brezilya, İtalya seviyelerinden çok üstte İspanyolların, dolayısıyla son maçta Bosna'yı yeneceklerdir. 9 Eylül'deki Bosna deplasmanı grubun kilit maçı olur, yine işi getirip bir 90 dakikaya bıraktık.

8) 9 ay önce bizi sevince boğan oyuncular da bunlardı ki 2 maçta da kötü oynamadık. Karşımızda tartışmasız şu anda dünyanın en iyi takımı vardı ve 2 maçta da ağırlıklarını koyup kazandılar. Bosna'nın 2 maçta 6 puan alması hesapları karıştırsa da milli takım oyuncularını yerden yere vuran anlayışa lanet olsun diyorum.

9) Terim'in önünde 5 ay ve bir sezonbaşı var. Batuhan, Eren, Sercan ile uğraşmayı bıraksın, nasılsa oynamayacak bu çocuklar. Daha Batu'nun 2014'e kadar U-21 oynama şansı var. Herkes yerli yerine, bıraksın bu çocukları U-21'e, orada biraz daha uluslararası tecrübe kazansınlar. Toraman, Egemen, Topuz, Mehmet Yıldız gibi hak eden isimler de bu kritik dönemde takıma tekrar kazandırılsın.

Hiç yorum yok: