9 Nisan 2009 Perşembe

BLUE IS THE COLOUR

Drogba ve Essien'in dönüşü ile bu kupayı alabiliriz demiştim, en büyük avantajımız da Hiddink gibi bir hocanın varlığı. Anfield Road cehenneminde yine Liverpool'un belalısı Drogba golünü attı ve turu cebimize koyduk rövanş öncesinde. Ama unutmayalım ki bu dünyada geri dönüşlerin tarihini yazan takım Liverpool.

Barcelona maçını izledim ben de çoğunluk gibi. Maç skorunu almadan Chelsea maçını da tekrara bıraktım. Liverpool maça çok fena başladı. Aynı Real Madrid ve Aston Villa maçlarında yaptıkları gibi erken bitirmeye çalıştılar işi ki Torres'in erken golüyle de avantajı ele geçirdiler. Ama bu gezegende Liverpool orta sahası ile başa çıkabilecek tek takım varsa o da Chelsea. Essien'in dönüşü, önünde Ballack ve Lampard gibi oyunu 2 yönlü oynayabilen 2 usta ayak Mascherano'suz Liverpool orta sahasına teslim bayrağını çekmedi. Drogba'nın kaçırdığı inanılmaz gol ve Liverpool'un sürekli gelen atakları ile geçti ilk yarım saat. Torres de doping almış gibiydi, özellikle Alex'i perişan etti ama kalede Cech takımı oyunda tuttu kurtarışlarıyla. Chelsea oyunu dengeledi 30 dakikadan sonra ve Reina'nın çıkıp çıkmama kararsızlığında Ivanovic golü atınca maçın rengi değişti, 1 dakika sonrasında Kuyt o golü atsa ya da Cech o müthiş kurtarışı yapmasa belki herşey değişirdi ama Chelsea oyunun kontrolünü tamamen eline geçirdi. Camp Nou'da rezil olanların aksine harika oynayan Ballack ve bu takım için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteren Essien ile 2.yarıda oyun tamamen Chelsea'ye döndü. Ivanovic'in 2. Şampiyonlar Ligi maçında 2.golü ve Drogba'nın Liverpool'u yine boş geçmemesi...Anfield Road cehennemi'nde geçen sene Riise'nin yardımıyla büyü sona ermişti. Şimdi sıra Stamford Bridge'de bir kez daha kazanmakta. Ama en başta da dediğim gibi bu dünyada geri dönüşlerin tarihini yazan takım Liverpool. Manu'ya deplasmanda 4 atan takım aynısını yapabilir ki Hiddink de bunun bilincinde açıklamalar yaptı maçtan sonra.

Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio (Dossena 75), Kuyt, Lucas (Babel 79), Alonso, Riera (Benayoun 67), Gerrard, Torres.
Subs Not Used: Cavalieri, Hyypia, Agger, Ngog.

Booked: Aurelio.

Goals: Torres 6.

Chelsea: Cech, Ivanovic, Terry, Alex, Ashley Cole, Kalou, Ballack, Essien, Lampard, Malouda, Drogba (Anelka 79).
Subs Not Used: Hilario, Carvalho, Belletti, Mancienne, Mikel, Deco.

Booked: Kalou, Terry.

Goals: Ivanovic 39, 62, Drogba 67.

Att: 42,543

Ref: Claus Bo Larsen (Denmark)

Hiç yorum yok: