10 Mayıs 2009 Pazar

Milan: 1 Juventus: 1


TSl için kalitesiz demek moda oldu. Son 5-6 yıla kadar Avrupa'dan maçları izleyemeyen insanlar her lig canlı yayınlanmaya başlayınca Barcelona'yı ve EPL'nin 4 büyük takımını izleyince doğal olarak ligimizi beğenmez oldu. Doğrudur, TSL'de asla bu 5 takımın yanına yaklaşabilecek seviyede bir takım yok. Dolayısıyla ne 4-4 Liverpool-Arsenal, Chelsea-Liverpool ya da 6-2lik Real Madrid-Barcelona maçı seviyesinde maçlar izleyemiyoruz ancak bu takımları izledikten sonra diğer büyük takımlar dahi zevk vermiyor.

Milan ve Juventus. Serie A'nın 2. ve 3.sırasındaki takımlar ezeli rekabette karşı karşıya geldiler. Temposuz, pozisyonsuz bir maç ancak daha da fecisi son 20 dakika tamamen yürünerek oynandı. Sezon başında Serie A için beklentilerim çok yüksekti ancak Inter rahatça, hiç kendini kasmadan şampiyon oluyor. Juventus'un savunma yönünde genç bir iskeleti oluştu, hücum hattına Diego ve bir de yaratıcı bir kanat oyuncusu -ki Arda bile bu ihtiyaçlarını çözebilir- alırlarsa seneye çok daha iddialı olurlar ancak Milan'ın köklü bir revizyona ihtiyacı var. Serie A'da yine bir nebze mücadele edebilirler ama İngilizler ve Barca'nın temposu Milan'a 2 beden büyük gelir, Avrupa'da bu takımlarla eşleşirlerse fena dağılırlar.

Milan: Kalac; Flamini, Maldini, Favalli, Zambrotta; Beckham (Pato 67), Pirlo, Ambrosini; Seedorf (Senderos 87); Kaka, Inzaghi (Ronaldinho 74)

Juventus: Buffon; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie (Zebina 73); Camoranesi, Poulsen, Zanetti, Marchionni; Iaquinta, Amauri (Del Piero 74)

Ref: Orsato

Sent off: Favalli 84 (M)

Hiç yorum yok: