10 Mayıs 2009 Pazar

Son Düzlük


TSL'deki benim hatırladığım en heyecanlı sezonda artık son düzlüğe girildi. 31.haftadan sonra zirve el değiştirdi. 2 kez fırsat tepen Beşiktaş 3.de affetmedi ve zirveye kuruldu. Zirveye çıkmak için en güzel dönem, ancak Mustafa Denizli sene başından beri sürdürdüğü aşırı iddialı açıklamalarını maç sonunda da devam ettirdi. Ben hiçbir takımın 3de 3 yapacağını düşünmüyorum.

Haftaya lider giren Sivas kendi evinde İBB karşısında yıkıldı. Belediye büyük takımlara deplasmanda çok iyi oyunlar oynuyordu. Maç sonu Avcı'nın da dediği gibi top yapan takımlar Sivas'ı bozuyor. Sivas'ın orta sahadaki presini kırdıklarında defansını açık yakalayabiliyorlar. Geçen hafta Gaziantep maçında da dağılan Abdurrahman dün yine kanadından çok açık verdi. Büyük bir form düşüklüğü yaşıyor, bir dönem Sylla'yı bu bölgeye çekmişti Uygun ancak dün Sylla da sakattı. Yine de tarafsız gözle bakınca Sivas'ın 2.yarı kaçırdığı goller onları şampiyonluktan etmiş olabilir. Dün akşamki maçlar arasında en heyecanlı ve çılgın maçtı. Sivas sezon sonunda bu maçı çok anacaktır.

Beşiktaş ise en rahat rakiple oynayan takımdı. Ankaraspor iyi top yaptı benim izlediğim kısımlarda ancak çok fazla top kaybı yaptılar ve defansta çok saçmaladılar. Beşiktaş da bunlardan yararlanıp kazandı. Skora aldanmamak lazım, özellikle 1-0ken Ankaraspor çok önemli 2 gol kaçırdı, aslında Rüştü çıkardı. Beşiktaş'ın çok kritik bir haftası var, kendilerini çok seven (!) Ankaragücü maçı ile bu haftayı iyi bitirebilirlerse onlar için harika olacak ama takılacaklarını düşünüyorum.

Trabzonspor ise geç açıldı ancak ilk 2 için iddiasını güçlendiren bir maç kazandı. Umut-Gökhan ikilisi kötü oyuncu olmadıklarını ispatlama iddiasına girdiler. 2 oyuncu da özellikle 2.yarının başında çok formsuzdu, inanılmaz goller kaçırdılar ancak ironik şekilde Yanal'ın gidişinden sonra kendilerine geldiler. Kocaeli müthiş emeğine rağmen lige veda etti. Taraftara yazık oldu, yerlerine Kasımpaşa gelmesin en azından.

Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarına neredeyse hiç bakmadım, özellikle Galatasaray ilk yarıda iyi bir oyun ortaya koymuş gibi görünüyor. Formsuz (!) Kewell'ın yedek kalması Bülent Korkmaz'ın taktiksel dehası, önümüzdeki günlerde Arda'yı da kadro dışı bırakmasını bekliyoruz kendisinden.

Bu arad LİG TV güzel yayın yaptı dün. Madem bu kadar potansiyelleri var, sezon boyunca Pazar 14:00'de oynanan Anadolu maçlarında böyle bir uygulamaya gitmeleri çok iyi olur. Zaten 5 maçı canlı yayınlıyorlar. Diğer 4 maçı da TFF aynı saate koysa, onları Almanya'daki konferans sistemiyle dönüşümlü yayınlasalar çok iyi olur diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok: