9 Mart 2009 Pazartesi

Cihan Yılmaz


15 Haziran 1983

BankAsya'dan devam edelim. Aslında çıkış yapmakta biraz geç kalmış bir oyuncudan bahsedeceğim şimdi. Karşıyaka'nın kaptanı ve forvet arkası Cihan Yılmaz.

Cihan Türkiye'de adını geç duyurabilen bir oyuncu. 2007/08 sezonu başında Wehen'den Karşıyaka'ya alınmış. O zamana kadar Almanya alt liglerinde oynamış devamlı olarak. Bu sezon yeniden yapılan Karşıyaka'da kaptanlık Cihan'a verildi ve savaşçı oyun yapısı, etkili şutları ve kritik penaltıları ile Karşıyaka'nın eski Galatasaray'lı kaleci Kerem ile beraber en önemli oyuncusu haline geldi. Bu sezon 24 maçta sadece 15 dakika kaçırdı Cihan, onun dışında bütün maçlarda her dakikayı oynadı.

24 maçta 8 golü var Cihan'ın. Bunların 4 tanesi penaltıdan ancak yine de bir orta saha oyuncusu için etkileyici bir rakama ulaştı. Her iki ayağını da çok iyi kullanabiliyor ve duran toplarda çok başarılı. Ceza sahası dışında Ceyhun'a benzer şekilde çok etkili ve sert şutlar atabiliyor.

Daha önce Karşıyaka'da Sezer Badur benzer bir çıkış yapmıştı ve Sivasspor'un yolunu tutmuştu. Cihan da yine Sezer gibi gurbetçi bir oyuncu ve etkileyici bir sezon geçiriyor. Karşıyaka TSL'ye çıkarsa takımda kalabilir ama diğer türlü TSL takımlarından birine gelir ve gelecek sezon adından daha çok söz ederiz.

Hiç yorum yok: