17 Mart 2009 Salı

Gençlik Ateşi


U-17 ve U-19'larda Elit Tur'lar Mart-Mayıs döneminde oynanır her yıl. U-17'ler gelecek hafta Adana'da oynayacaklar eleme turunu. Rakipler Romanya, Galler ve Finlandiya. 1.bitirirseler Mayıs'da Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'ndaki 8 takımdan biri olacaklar.

U-19'lerin Elit Turu ise 23-28 Mayıs arasında Portekiz'de oynanacak. Portekiz, Danimarka ve Yunanistan gruptaki rakipler ki zor bir grup olara duruyor. '90 kuşağımız da zayıfdır Sercan Yıldırım dışında, ancak son dönemlerin en önemli jenerasyonu olan '91den bayağı oyuncu alınacak bu kadroya. Mayıs'daki grupta 1.olursak Temmuz ayında Fransa'daki U-19 Avrupa Şampiyonası'na katılacağız ki burası büyük klüplerin oyuncu kapma yeri.

İşim gereği bütün bu turnuvaları milli takımımız açısından yakından takip edeceğim için mükün olduğunca bilgi vereceğim ilerleyen dönemlerde. Özellikle '92 doğumlularda harika yetenekler var. Muhammet Demir ve Gökhan Töre'yi daha önce yazmıştım zaten.(-ki Gökhan Töre Ocak ayında Chelsea'ye transfer oldu.) 2-3 isim daha var yazılması gereken, ilerleyen günlerde el atacağız.

1 yorum:

Tuna dedi ki...

Özellikle Gökhan'ı izlemeye gidecegim. Bir daha fırsatını bulamayacagız zira.