12 Mart 2009 Perşembe

3-0


Başlığı açarsak İngilizler, İtalyanlar'ı süpürdü. En çok sallayan Roma oldu Ada ekiplerini. En zayıf halka onlara gelmişti, penaltılara kadar götürdüler işi ancak Doni ilk penaltıyı tuttuktan sonra bütün penaltılara mahalle maçlarında zorla kaleye geçirilen çocuk gibi geldi, tutmaya niyeti yoktu. Arsenal'de Eduardo kaçırdıktan sonra 8 oyuncu peş peşe gole çevirdi atışları. EPL'de ilk 4e girmekte zorlanan ve bu sene savunmaları açmakta ciddi problem yaşayan Arsenal bile CL'de çok farklı oynuyor. EPL kıtanın geri kalanına büyük fark atıyor. Sunderland, Fulham gibi takımlar bile Real Madrid'den, Barcelona'dan çok daha sağlam savunma yapabiliyor, dolayısıyla EPL devleri de kendilerini daha çok geliştirmek zorunda kalıyor. Bunun sonucu da Avrupa'yı domine ediyorlar.

Gecenin ve hatta turun eşleşmesinde Manu şansının da yardımıyla eledi İnter'i. İnter'i 2 kere uyurken yakaladılar 2sinde de affetmediler. Ibrahimovic ve Adriano'nun direkten dönen topları Van Der Sar'ın şansıydı. Manu yolunu açtı, Mourinho Ferguson'a 2. kez kaybetti. Serie A şampiyonluğu ile övünmeye devam edecektir.

Porto ilk maçta önemli bir avantaj yakalamıştı, 2.maç da 0-0 ile turu geçti. İtalyanlar son 8e takım sokamazken Porto yine kendisini çeyrek finale atmayı başardı.

Barcelona yine klasik tarifeden çekti Lyon'a. İlk yarıda işi bitirdiler, fişini çektiler Lyon'un. Juninho 90.dakikada dayanamadı bu işkenceye, Dani Alves'e baya saydırdı Alves yerde yatarken, anlamadı anlamadı Terje Hauge çekti kırmızıyı, Juninho'yu attı. Keita'nın son golü de Bayern'e nazire yaptı.

İngilizler yine fire vermedi. Halen daha EPL'nin dünyanın en iyi ligi olduğuna karşı çıkanlara selam olsun.

Hiç yorum yok: