31 Mart 2009 Salı

U-17'ler Avrupa Şampiyonası'nda

Adana'da oynana Elit Tur maçlarına pek iyi başlayamamıştık. Galler ve Finlandiya beraberliklerinden sonra bugünkü Finlandiya maçını 1 farktan fazla kazanıp, Romanya'nın şansını kaybetmiş Galler karşısında puan kaybetmesini beklememiz gerekiyordu ve bu senaryo gerçekleşti. 2-0'lık Finlandiya galibiyetiyle grubu 5 puanla lider bitirip gelecek ay Almanya'da oynanacak olan 8 takımlı Avrupa Şampiyonası finallerine gitmeye hak kazandı U-17 milli takımımız.

Daha önce yazmıştım, Gökhan Töre ve Muhammet Demir gibi 2 büyük yetenek vardı bu kuşakta. Muhammet sakatlığı nedeniyle bu turnuvayı kaçırdı ama finallere yetişme ihtimali var. Gökhan Töre 3 maçta da parlamış ve neden Chelsea'ye transfer olduğunu herkese göstermiş. Bunun dışında Trabzonspor'lu Hasan Ahmet Sarı da Muhammet'in gölgesinde kalsa da çok önemli bir golcü olduğunu gösterdi attığı 2 goller. 31 maçta 24 gole ulaşarak milli takımlarda Muhammet'in bir gol önüne geçti bu 2 golle. Defansta takım kaptanı Beşiktaş'lı Furkan Şeker ve sol bek Schalke'li Nurettin Kayaoğlu diğer dikkat çeken isimler olmuş. Milli takımımız adına hayal kırıklıkları ise Beşiktaş'lı ön liberomuz Orhan Gülle ve PSV'li 10 numaramız Engin Bekdemir olmuş.

Bu arada bugün sahaya çıkan ilk 11imizdeki 6 ismin yurtdışında oynadığını belirtmek lazım. West Ham'lı kaleci Deniz Mehmet, Schalke'li Nurettin Kayaoğlu, Milwall'lı Kamil Ahmet Çörekçi, Chelsea'li Gökhan Töre, St.Pauli'li Deniz Herber ve PSV'li Engin Bekdemir.

6-18 Mayıs arasında Almanya'da oynanacak finallerde Türkiye, Almanya, Hollanda, İtalya, İngiltere, Fransa, İspanya mücadele edecek. 8.takım ise ben bu satırları yazarken belli oluyor. İsviçre ya da Yunanistan'dan birisi olacak 8.takım ve ilk yarı skorlarına göre İsviçre daha avantajlı. Final turnuvasında maçlar Eurosport'tan yayınlanacak.

7 yorum:

BILAL dedi ki...

tskler
buarada 06.05. tarihinde oynanan macda eurosporten naklen yayinlaniyo millilerimizin almanya ya oynadigi mac!!
Ben orda olacagim insallah kazaniriz!!!

papaz dedi ki...

umarım ayağınız uğurlu gelir. Özellikle Muhammet ve Gökhan'a dikkat.

BILAL dedi ki...

haklisin papaz ama kardesimede dikkat benden söylemesi ;-))

papaz dedi ki...

kardeşin hangisi?

BILAL dedi ki...

Nurettin :-)
Millilerimiz az önce bielefeld yakinlarinda bulustu!!

papaz dedi ki...

Nurettin de kaliteli isimlerden. 88li Ferhat Bikmaz vardı 4 yıl önce şampiyon olan U-17 takımında yine Almanya'dan. Nurettin'li kadro da inşallah hem bu turnuvada başarılı olacak hem de Nijerya'ya gitmeye hak kazanacak.

BILAL dedi ki...

Insallah dedigin gibi olur Papaz!!!