10 Mart 2009 Salı

Özgürcan Özcan


10 Nisan 1988

BankAsya'dan başladık dün oradan devam edelim. Özgürcan Özcan daha önce Kayserispor ve Gaziantepspor ile TSL'de 2 kiralık macerası yaşamıştı. Kayseri'de çok fazla şans bulamamıştı ancak Gaziantep'de iyi işler yapıyordu oynadığı maçlarda. Özellikle İnönü'de Gökhan Zan ( kazma olsa da güçlü bir oyuncu ) karşısında harika oynadığı bir maç hatırlıyorum ancak sadece 3 gol atabildi.

Sezon başında ise Sakaryaspor'a kiralandı ve ilk başlarda as olarak düşünülmüyordu. Ancak 7.haftadaki Karşıyaka maçı onun için dönüm noktası oldu. Sakarya 1-0 gerideyken devre arasında oyuna girdi ve 2.yarıda 49-77 dakikalar arasında yaptığı hat-trick ile ilk 11in değişilmez oyuncusu oldu. Sakaryaspor 2.yarı ile önemli bir çıkışa geçti ve Özgürcan da bu çıkışın en önemli aktörlerinden.

Özgürcan'ın 17 yaşından beri sorunu asla fizik gücü olmadı. İlk olarak 15 yaşındayken Nike Cup'da izlemiştim Özgürcan'ı, yaşıtlarından çok daha büyüktü ve fizik gücüyle savunmaları geçerek golleri sıralamıştı. Milli takımın 4.olduğu U-17 Şampiyonası'nda da yerini gole daha yatkın Tevfik Köse'ye kaptırmıştı. Özgürcan'ın sorunu büyüdükçe karşısına çıkan daha güçlü defanslar karşısında gol sayısının düşmesiydi. Ancak bu sene Sakarya'da büyük atılım yaptı. 13 gole çıkardı gol sayısını bu hafta attığı 2 golle ve bu gollerin çoğunda kendi pozisyonunu kendi yarattı. Yeniden yapılanan 88 ve küçüklerden oluşacak Ümit Milli Takım'da da kendisine yer bulacaktır. Ay sonunda İrlanda ile ilk eleme maçımızı da oynayacağız bu arada. Gelecek sezon Galatasaray kadrosuna girebilir ancak Özgürcan'ın TSL'de oynayabileceği çok fazla takım var ve onlardan birine gitmesi kendi adına çok daha iyi olacaktır.

1 yorum:

pclion dedi ki...

Karan ve Nonda'ya bağlı biraz da Özgürcan'ın durumu. Eğer ikisine de yok verilirse ben dönüşüne kesin gözüyle bakıyorum. Yaser de henüz yerini garantilemiş değil, eğer yedekten gelip birkaç gol atarsa iyi süreler alabilir Galatasaray'da.