22 Mart 2009 Pazar

Milli Takım


İspanya milli maçlarının kadrosu açıklandı. Her zamanki gibi hak edenler değil Terim'in tercihleri kadroda. İbrahim Üzülmez'in orada ne aradığını açıklayacak kaç kişi var bu memlekette çok merak ediyorum.

Goalkeepers: Volkan Demirel, Rustu Recber, Ufuk Ceylan

Defenders: Gokhan Gonul, Sabri Sarioglu, Emre Asik, Sedat Bayrak, Ibrahim Kas, Eren Gungor, Hakan Balta, Ibrahim Uzulmez


Midfielders: Arda Turan, Ayhan Akman, Kazim, Mehmet Aurelio, Nuri Sahin, Emre Belozoglu, Hamit Altintop


Forwards: Tuncay Sanli, Gokhan Unal, Nihat Kahveci, Semih Senturk, Batuhan Karadeniz, Mevlut Erding, Sercan Yildirim


Euro 2008 zamanı takip edenler hatırlar belki, Terim'e çok büyük saygım var. Terim'in teknik direktörlüğüne, taktisyenliğine ve saha kenarındaki takımı yönetmesi gerçekten çok üst düzeyde ancak Terim'in yüksek egosundan kaynaklanan oyuncu seçimlerini hiçbir zaman beğenmedim, yine değişen birşey yok. Servet Çetin ve Gökhan Zan yokken ülkenin en formda 2 stoperi Egemen Korkmaz ve İbrahim Toraman o kadroda yoksa bunun tek açıklaması; Terim'in egosu nedeniyle kamuoyunun tersine gitme isteği olarak kabul ederim. ( İbrahim Toraman olayında 2-2lik Malta maçından sonra soyunma odasında gelişen bazı olaylar var ama kapris yeri değil milli takım.)

Volkan'ın arkasına Serdar, Tolga, Cenk gibi isimleri denedi Terim olmadı Rüştü'ye geri çağırdı. Hakan'ı alabilirdi oraya diye düşünüyordum ben. Ufuk seçimi doğru, 22 yaşında ve iyi bir sezon geçiriyor. Eldeki gelecek vaadeden en iyi kaleci.

Defansta sağ ve solbeklerde problem yok. Üzülmez orada ne arar, onu sormak istemiyorum. Sedat Bayrak geçen sene 6 ay sahalardan uzak kalmadan önce de 1 kere milli takıma çağrılmıştı, onu bekliyordum ama Egemen-Toraman ikilisi onun önündeydi. Emre-Eren ya da Emre-İbrahim Kaş ikilisi oynayacak büyük ihtimalle İspanya karşısında. Tanrıların extra mesai yapması gerekecek.

Orta sahada problem yok. Hamit maça yetişecektir, Aurelio her zamanki gibi hazır, Emre uzun süre sonra formda. Bir problem olursa Ayhan ve Nuri gibi formda 2 yedek hazır. Kanatlarda Arda ve Tuncay çok formdalar ki onların performansı çok önemli. Özellikle Arda'nın o kanadı devamlı işleterek Ramos'un hücuma çıkmasını engellemesi lazım, aynı şey diğer tarafta Capdevila için de geçerli.

Forvette Mehmet Yıldız orada olmalıydı ama Terim'in Batuhan'ı Türk futbolunun yeni yıldızı yapma isteği kabul edilebilir bir istek. 17 yaşında, müthiş bir fiziğe ve futbol yeteneğine sahip bir isimden bahsediyoruz. Batuhan doğru yönlendirilirse top-class bir oyuncu olabilir. Aynı şekilde Sercan da bu sene müthiş aşama gösterdi. Arsenal 2 ay önce scout raporlarını istedi onun için ve 2 maçta izlemeye geldiler habersiz olarak. 18 yaşında, müthiş bir delici Sercan da. Bu 2 isim ileride forvet hattımızı oluşturabilir. Bu maç içinse korkum Terim'in Nihat'la başlaması. Nihat hem hazır değil hem de 4-3-3 için uygun bir oyuncu değil. Onun yerine ortada Semih ile başlamamamız en doğrusu olacaktır. Kanatlardan Arda-Tuncay destekli Semih ile Puyol'suz İspanya göbeğini ( ki şu anda takımın en zayıf karnı ) zorlayabiliriz diye düşünüyorum. Korkum Terim'in Fildişi maçındaki gibi 4-4-2 çıkması, o zaman orta sahayı tamamen kaybederiz diye düşünüyorum.

2 maçtan 1 puan bile bence gruptan çıkma adına yeterli olur. İspanya görünüşe göre grubu süpürecek. Rakiplerimiz Belçika ve Bosna'yı da yendiler. 2.lik için çekişeceğimiz rakiplerle oynayacağımız maçlar daha belirleyici olacaktır grubun şekillenmesinde.

Hiç yorum yok: