23 Mart 2009 Pazartesi

Kralın Dönüşü


Ledley King. İngilizler'in Ferdinand ve Terry'den sonraki en iyi defans oyuncusu. Eğer o 2 takım bu kadar üst düzey defans oyuncularına sahip olmasa King bugün daha büyük bir takımda forma giyiyor olabilirdi, tabii eğer sakatlığı buna izin verseydi.

Ledley King uzun süre sakatlıklarla boğuştu ve neredeyse geçen sezonun tamamını kaçırdı. Bu sezon ise dizindeki sakatlığa tamamen teşhis konuldu ve Harry Redknapp'ın da dediği gibi " Bunun bir tedavisi yok. " King'in dizi maça çıktıktan sonra deforme oluyor ve 7 güne kadar kendine gelmesi zor oluyor. Dolayısıyla Ledley King haftaiçi Tottenham takımı ile hiçbir zaman antreman yapmıyor. Sezon başından beri Ledley King antremanlara çıkmıyor, sadece maçtan 1 gün önceki taktik antremanları kenardan izleyip, taktik planları öğrenmeye çalışıyor, onun dışında günlerde ise spor salonunda fit kalmasını sağlayacak ağırlık ve hafif yürüyüş çalışmaları yapıyor. Redknapp'ın da dediği " Hiç fiziksel antreman yapman top-class futbol oynayabilmesi onun bir çılgın olduğunu gösteriyor."

Capello bu durumu bile bile Ledley King'i milli takıma çağırdı, yani ona antremana çıkmama özgürlüğü tanıyacak. Acıklı ama bir o kadar da saygı duyulması gereken bir hikaye. İngiltere milli takım kadrosu aşağıda;

Goalkeepers: David James (Portsmouth), Robert Green (West Ham United), Ben Foster (Manchester United)

Defenders: Leighton Baines (Everton), Phil Jagielka (Everton), Joleon Lescott (Everton), Ashley Cole (Chelsea), John Terry (Chelsea), Rio Ferdinand (Manchester United), Glen Johnson (Portsmouth), Matthew Upson (West Ham United), Ledley King (Tottenham Hotspur)

Midfielders: Gareth Barry (Aston Villa), Michael Carrick (Manchester United), Frank Lampard (Chelsea), Stewart Downing (Middlesbrough), David Beckham (AC Milan), Shaun Wright-Phillips (Manchester City), Aaron Lennon (Tottenham Hotspur), Steven Gerrad (Liverpool)

Forwards: Carlton Cole (West Ham United), Peter Crouch (Portsmouth), Emile Heskey (Aston Villa), Wayne Rooney (Manchester United)

Hiç yorum yok: