11 Mart 2009 Çarşamba

Meira ve Hamburg


Fernando Meira transferi Galatasaray için çok mu gerekliydi? Bence evet. Galatasaray'ın bir adım ileri gitmesi ve Şampiyonlar Ligi ya da UEFA'da başarılı olması için tecrübeli bir stopere ihtiyacı vardı. Meira da kağıt üzerinde doğru seçimdi ancak futbolda 2 x 2 her zaman 4 etmiyor. Olmadı. Servet'le birbirlerini tamamlayamadılar, çokfazla kademe hatası yaptılar. Popescu ve Ronaldo'dan sonra TSL'ye gelmiş en düzgün ayağa sahip stoperdi ama asla sert bir stoper olamadı. Çok kolay çalım yedi, istikrarı yakalayamadıkça da güvenini kaybetti ve daha kötü oynamaya başladı.

6 milyon euro, hele ki bu kriz ortamında, çok iyi para. Verim alamadığınız, beklentileri karşılayamayan bir transferden 6 ayda 2 milyon euro kar ediyorsunuz. Bu devirde Ruslar ya da Araplardan başka kimse vermezdi bu parayı.

Hamburg maçına gelirsek Galatasaray Hamburg'u eleyebilir. 2 takımı da birbirine çok benzetiyorum. 2 takımın da en büyük gücü hücüm hatları. Petric-Olic-Trochowski'nin karşısında Lincoln-Arda-Kewell olacak. 2 takımın da defans hatları sorunlu. Yarın bol gollü bir maç bekliyorum, gollü bir beraberlik Galatasaray adına çok iyi olacaktır.

Hiç yorum yok: