8 Mart 2009 Pazar

Balık Hafızası


Hafızaları tazeleyelim önce. Yaklaşık 7 ay önce bu takım sezona başlarken hedef şampiyonluk değildi. Hedef zirveye oynamaktı, İlk 11inin 7 oyuncusu değişmiş bir takımdı ve zamana ihtiyacı vardı ancak beklenilenden çok daha iyi bir başlangıç yapıldı, müthiş bir takım ruhu yakalandı ve beklentiler yükseldi. Şimdi geriye dönüp son 7 aya bakalım

- Tamamen yeni baştan kurulan bir takım 23 hafta sonunda 13 galibiyet 6 beraberlik 4 mağlubiyetle liderin 1 puan gerisinde 3.sırada.

- Takımın yıllar sonra sağlam bir savunması var ve 23 maçın 1-2 tanesi dışında her maçta çok iyi mücadele ediyor, elinden geleni sahaya yansıtıyor.


- Ligin en çok gol pozisyonuna giren takımlarından birisi Trabzonspor ve burası kilit nokta. Gökhan Ünal ve Umut Bulut'un özellikle 2.yarı ile beraber artan formsuzlukları ve gol kaçırma alışkanlıkları Trabzon'un daha çok puan toplamasına engel oluyor.


Dünkü maçın konuşulacak çok fazla noktası yok. İlk yarım saatte çok kötü bir Trabzonspor vardı ancak ondan sonra yenilen gole kadar olan dönemde tek kale oynayan bir Trabzonspor, 5 net gol pozisyonundan yararlanamayan bir takım vardı. Bu kadar pozisyona giren bir takımda teknik direktörü suçlayamazsınız. Dünkü kaybın sebebi Gökhan ve Umut'un verimsizlikleriydi.

Bu takım geleceğe yönelik kuruldu ve bir iskelet oluştu, bundan sonra sene başında 2-3 tane direk takviye yapılırsa hem alternatifli bir kadro kurulacak hem de kalite artırılacak. Şimdiye kadar bu takımı buraya getiren oyunculara yapılan eleştirileri çok ağır buluyorum. Özellikle Gökhan'ın üzerinde müthiş bir baskı oluşmuş durumda ve bu baskı onun performansını önemli ölçüde düşürüyor.

Trabzonlular kötü düşünmeyi severler ancak rasyonel düşünürsek 11 hafta var ve liderin sadece 1 puan gerisinde bu takım. Bugüne kadar da bu oyuncular getirdi ve gelecek hafta alınacak bir Galatasaray galibiyeti bu sıkıntılı dönemden takımı çıkaracaktır. 1 hafta sonra oynanacak Sivas-Beşiktaş maçının sonucuna göre lider olabilir tekrardan. O yüzden hemen kafaları tazeleyip Galatasaray maçına odaklanmalı takım.

Bu arada Perşembe-Salı arası Trabzon'dayım. Haftasonu da maçta olacağım. Kritik bir karşılaşma olacak, Galatasaray'ı Hamburg yorgunu yakalamışken yenmek gerekiyor.

1 yorum:

pclion dedi ki...

Herkes hesabını Trabzon-Galatasaray maçı üzerine kurmuş. :) İyi olan kazansın Metin, güzel bir maç yazısı bekliyoruz senden, madem maçtasın...