3 Mart 2009 Salı

Quintuple


Alex Ferguson 1998/99'da harika bir takım yaratmıştı ve "treble" yaparak tarihe geçmişlerdi. Tabii bu başarının en kilit noktası son dakikada atılan 2 golle Bayern Münih'i Nou Camp'da yenerek kazandıkları Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu'ydu. Bunun yanısıra aynı sezon FA Cup ve lig şampiyonluğunu da kazandılar.

Quintuple ise 5leme demek. United'ın bu seneki hedefi - ki Ferguson bunu sezon başında birkaç kez dile getirdi ancak kimse bu kadar mükemmel bir performansa imkan vermiyordu - 5 kupayı birden kazanmak. Haftasonu Carling Cup'u da kazanınca, Aralık ayındaki FIFA Dünya Klüpler Şampiyonası'ndan sonra 2. kupalarını kazanmış oldular. Sırada 3 kupa kaldı. FA Cup, Lig ve Şampiyonlar Ligi. Chelsea ve Liverpool sağolsun ligi garantilemek üzereler. FA Cup için motivasyonları son dönemde hiç olmadığı kadar yüksek. Eğer İnter'i elerlerse Şampiyonlar Ligi'nde de yolları çok açık.

Treble yaptıklarında Kraliçe, Alex Ferguson'a "şövalye" ünvanı vermişti. Quintuple gelirse Ada'nın anahtarlarını verirler artık Sir'e.

Hiç yorum yok: