29 Ocak 2009 Perşembe

EPL 23.Hafta


Zirve yine Kırmızı-Mavi oldu bu akşamki sonuçlardan sonra EPL'de. Sene başında Scolari'nin gelişi, ihtiyaç olan yerlere Deco ve Bosingwa gibi 2 kaliteli transferin yapılması, sezonun açılış maçında Stamford Bridge'de çıplak gözle izlediğim müthiş futbol sonrası şampiyonluk favorimin Chelsea olduğunu yazmıştım yine bu satırlarda ancak geçen 5 ay sonrasında önemli gelişmeler oldu.

Hem Liverpool hem de Chelsea'nin Manu'nun genelde kendini zorlamadığı yılbaşına kadar olan dönemdeki zayıf ve de özellikle istikrarsız performansları sonrası 23 Aralık'ta kararımı değiştirip Manu'nun bu kadar ikramı gerçi çevirmeyeceğini yazmıştım, ki Manu da tam gaz devam ediyor seriye. Bir sonraki postta Van der Sar'a değineceğim, müthiş performansını geçiştirmeye gönlüm el vermiyor.

Liverpool beraberlik serisine devam ediyor. Normal koşullarda çok formda Wigan deplasmanında 1 puan fena sonuç sayılmaz ama kazanması gereken 2 maçtan beraberlikle ayrıldıktan sonra telafi etmek için bu akşam 3 puan lazımdı, alamadılar malesef ve 3.sıraya gerilediler. Geçen hafta Chelsea'nin 3.planda kalmasının ters tepebileceğini ve kritik maçları kazanırlarsa tırmanabileceklerini yazmıştım, özellikle yakın zamandaki Aston Villa ve Liverpool deplasmanları çok kritik.

Arsenal yine krizlerin takımı, Fabregas yokken çok zayıfladılar ve takılmaya devam ediyorlar. Everton bu akşam ezmiş onları okuduğuma göre ama son dakikada sezon sonunda çok anlamlı olabilecek 1 puanı kurtardılar. Arsenal yıllar sonra yukarıdaki 4ten kopuyor. Genç oyuncu yetiştirme olayını hastalık derecesine getiren Wenger için zerre üzülmüyorum.

City 2009 ile beraber kendini tablonun üst tarafına attı. Wigan'ın istikrarlı performansı devam ediyor. Boro, Pompey ve Newcastle'da ise kriz devam ediyor. Ciddi küme düşme tehlikesi yaşıyorlar. Özellikle en son 2.5 ay önce Aston Villa deplasmanında kazanan Boro'da çanlar çalıyor.

Aston Villa için ise bir yazı yazmadığım için kendime kızgınım ama onu da sonraya erteleyelim. Martin O'Neill ve İngiltere B milli takımı tadındaki Global Futbol'a meydan okuyan kadrosu zafer yürüyüşüne devam ediyor.

Hiç yorum yok: