2 Ocak 2009 Cuma

Metin Hasanoğlu 2-8 Ocak Fotomaç Karma Sayfa

PORTO ŞARAP GİBİ

Sezona kötü başlayan Porto yıllandıkça güzelleşen Porto şarapları gibi sonradan açıldı ve arka arkaya galibiyetlerle zirveye yaklaştı. Madeira deplasmanında kazanırlar.

151 HEARTS-HIBERNIAN 1 1.80

İskoçya Premier Ligi'nde kritik bir karşılaşma. Celtic ve Rangers 2lisini son yıllarda en çok tehdit eden takım oldu Hearts ancak bu sezon bu 2liden çok geri düştüler. Yine de UEFA Kupası yarışında iddialı durumdalar. İç sahadaki karneleri başarılı, Hibernian ise son dönemde pek formda değil. Hearts'ın evinde bu karşılaşmayı kazanacağını düşünüyorum.

235 WEST HAM-BARNSLEY 1 1.25

West Ham'da Zola geldiğinde takımı toparlamak için süre istemişti ve ilk başlarda kötü gitmelerine rağmen son dönemde ciddi bir çıkış yakaladılar. Hele Dean Ashton da sakatlıktan çıkıp takıma döndüğünde West Ham daha iyi yerlere gelebilecek. Tabii bunun için Zola'nın Tottenham, Aston Villa gibi klüplerin listesinde olan Craig Bellamy'i elinde tutması gerekiyor. Galli oyuncu son haftalarda gösterdiği performans ile takımını sırtlıyor. West Ham son haftalardaki çıkışısını sürdürür ve Upton Park'ta Barnsley'i eler.

264 CELTIC-DUNDEE UNITED 2.5 ÜSTÜ 1.55

İskoçya Premier Ligi'nde lider Celtic geçen hafta "Old Firm" derbisinde ezeli rakibi Rangers deplasmanında çok kritik bir galibiyet aldı ve ligdeki konumunu iyice rahat bir hale getirdi. Bu karşılaşmada son derece kontrollü bir oyun ortaya koyan Celtic 2.yarının başında golcüsü McDonald'ın attığı harika golle öne geçti ve bunu maç sonuna kadar korumayı başardı. Bu haftaki rakipleri ise sezonun sürpriz takımı Dundee United olacak. Genelde alt sıralarda ligi götüren Dundee bu sezon UEFA Kupası'na katılma konusunda gayet iddialı durumda. Ancak Celtic'e karşı çok kötü bir karneleri var. 2 takım arasında oynanan son 10 karşılaşmayı da çok rahat skorlarla Celtic kazandı. Geçen hafta deplasmandaki derbi galibiyetine anlam katmak için Celtic bu maça da önem verecektir. Rahat bir Celtic galibiyeti bekliyorum, Dundee United da atacağı bir golle maçı üste taşıyacaktır.

326 BARCELONA-MALLORCA 2.5 ÜSTÜ 1.40

Barcelona Guardiaola ile müthiş bir sezon geçiriyor. Kulübün altyapısından yetişen Katalan teknik direktör takımına Cruyff'un zamanındaki gibi çabuk oynama anlayışını ezberletti. Aslında Rijkaard da bunu yapmaya çalışıyordu ancak Guardiola'nın fazlası takımın hücum hattındaki oyuncuların yakaladığı form grafiği old. Çok doğru bir hamleyle sorun haline gelen Ronaldinho'yu gönderip Messi'nin üzerine yoğunlaşınca genç Arjantinli'nin de yakaladığı müthiş form grafiği ile araya girmeden farkı 10 puana çıkarmış oldu Barcelona. Artık Barcelona'nın şampiyonluğu büyük ölçüde garanti durumda. Mallorca ise sezon başında yaşadığı ekonomik krizin de etkisiyle sezona kötü başladı ve küme düşme hattında mücadele veriyor. Barcelona'nın aradan sonra yine bomba gibi bir dönüş yapmasını bekliyorum.

341 VALENCIA-ATLETICO MADRID 2.5 ÜSTÜ 1.65

Hemen yukarıda çok formda olan Barcelona'dan bahsettik. Barcelona bu kadar iyi bir sezon geçirmiyor olsaydı bu karşılaşmada karşı karşıya gelecek olan Valencia ve Atletico Madrid de şampiyonluk hayali kuruyor olacaklardı. Valencia sezona çok iyi başlamıştı ancak sezon ortasında yaşadıkları bir kriz dönemi onları aşağıya düşürdü ve son haftalarda müthiş bir form grafiği yakalayan Atletico Madrid averajla Valencia'nın üzerine çıkmış oldu. Atletico'da Agüero yine çok iyi bir sezon geçiriyor ancak daha önemlisi son haftalarda kaptan Maxi Rodriguez'in yükselen performansı. Arjantinli oyuncu harika bir lider ve müthiş bir sağ kanat oyuncusu, isabetli ortalarının yanısıra sert ve başarılı şutlarıyla rakip kaleciler için tam bir kabus. Atletico Madrid zaten hücum hattına bağlı bir takım, yıllardır defans anlayışında istikrarı bulamadılar ve neredeyse her maçta gol yiyorlar. Bu maçta 2 takımdan da goller ve çekişmeli bir mücadele bekliyorum. Bahis açısından 2.5 üstü tercihi kazandıracaktır.

416 ALMEIRA-REAL BETIS 02 1.34

Real Betis son lig maçında Emana ve Aurelio gibi 2 kilit oyuncusundan yoksun oynayınca evinde Bilbao karşısında sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve bunun sonucunda 4 maçlık galibiyet serisinin ardından son 4 maçta sadece 1 puan alabildiler. Ancak bu 2 oyuncunun takıma dönmesi onlara önemli bir katkı sağlayacak. Almeira 5 maçtır kazanamıyor ve bu maçlarda sadece 4 gol atabildiler. 2 takımın da son maçlarda formsuz oldukları aşikar. Ancak 2 önemli oyuncusu takıma dönecek olan Betis'in tekrardan form tutması daha yüksek bir ihtimal diye düşünüyorum. Betis'in bu deplasmandan puanla döneceğine inanıyorum.

424 REAL MADRID-VILLAREAL 2.5 ÜSTÜ 1.60

Real Madrid ilk yarıyı ezeli rakibi Barcelona'nın 12 puan gerisinde kapattı. En az bunun kadar acı verici bir diğer durum da Barcelona'dan sonraki en büyük rakipleri Atletico Madrid'in yıllar sonra puan tablosunda Real Madrid'in üzerinde olması. Başkan Calderon da bunu kaldıramadı ve yeni bir teknik adam ve 2 transferle giriyor yeni yıla. Real Madrid'in 2 yeni transferi de hem kısa hem uzun vadede takıma büyük katkı yapacak isimler. De La Red, Mahamadou Diarra gibi 2 önemli önliberosu sakat olan Real Madrid'de Arjantinli Gago o bölge için fazla yumuşak bir oyuncu. Gago'nun top tekniği ve pasları çok etkili olsa da top kapma ve rakipleri bozma da yeterli değil. Bu yüzden Portsmouth'dan alınan Lassane Diarra çok önemli bir transfer. Real Madrid'in orta sahasındaki eksikliği kapatacaktır. Diarra'nın Chelsea'de oynarken Makalele'nin arkasında beklediğini ve son yılların en iyi ön liberolarından biri olan Makalele'den çok fazla şey öğrendiğini de eklemeliyim. Benzer şekilde Huntelaar'ın transferinde de sakatlık önemli bir faktör oldu. Ruud Van Nistelrooy'un dizinden yaşadığı sakatlık Real Madrid'e forvette rakibi oyalayacak ve ceza sahasında son vuruşları etkili bir forvet ihtiyacı yarattı ki bunu Nistelrooy'un milli takımdaki halefi Huntelaar'ı alarak çözdüler. Villareal ise ilk yarıyı ligde hedefin altında kapatsa da Şampiyonlar Ligi'nde 2.tura yükseldiler. Villareal etkili hücum silahları ve sağlam orta sahası ile yenilmesi zor bir takım. Real Madrid gibi defansı her zaman arızalı bir takım karşısında gol bulmaları neredeyse kesin. Bu yüzden bu karşılaşmada üst tercihi en mantıklı seçim olacaktır. 2 takım da çok fazla gol atabilir ve yine harika bir La Liga maçı izleyebiliriz diye düşünüyorum.

426 PANATHINAIKOS-AEK 1 1.70

Pana sezona kötü başladıktan sonra son dönemde yakaladığı çıkışla ligde yarışa dahil oldu. Ancak daha da önemlisi Şampiyonlar Ligi'nde Werder Bremen ve İnter gibi ekiplerin önünde grubu lider bitirmeyi başardılar. Ligde oynadıkları son 5 maçın 4ünü kazandılar. AEK da bu sezon başarılı bir sezon geçiriyor.

433 NACIONAL MADEIRA-PORTO 2 1.55

Porto sezona kötü bir başlangıç yaptı ve kötü sinyaller veriyordu. Ancak evlerinde Dinamo Kiev'e 1-0 kaybettikleri Şampiyonlar Ligi karşılaşması onlar için bir dönüm noktası oldu ve Porto'nun önlenemez yükselişi o tarihten sonra başladı. Arka arkaya gelen galibiyetlerle farkı kapattılar ve Benfica'nın sadece 2 puan gerisine geldiler. Nacional ise ligin bu sezonki başarılı ekiplerinden. Ancak form grafiği yükselen ve önüne gelen deviren Porto'nun Madeira deplasmanından da 3 puanla döneceğini düşünüyorum.

METİN HASANOĞLU İDEAL KUPON

221 Manchester City-Nottingham Forest 1 1.20
341 Valencia-Atletico Madrid 2.5 üstü 1.65
424 Real Madrid-Villareal 2.5 üstü 1.60
433 Nacional Madeira-Porto 2 1.55

ORAN: 4.91

METİN HASANOĞLU KARMA KUPON

426 Panathinaikos-AEK 1 1.70
321 Vannes-Chateroux 2.5 altı 1.65
324 Niort-Boulogne 2.5 üstü 1.75
423 Malaga-Sporting Gijon 2.5 altı 1.55

ORAN: 7.60

METİN HASANOĞLU SÜRPRİZ KUPON

151 Hearts-Hibernian 1 1.80
341 Valencia-Atl. Madrid 2 3.00
416 Almeira-Real Betis 0 2.90

ORAN: 15.66

Hiç yorum yok: