4 Ocak 2009 Pazar

Devre Arası Raporları 11 (Gaziantepspor)


İlk yarının başarılı takımlarından oldu Gaziantep. Sezona Rodrigo Tabata gibi önemli ve takıma kalite katan bir ismi transfer ederek başladılar ve Tabata'nın ilk yarıdaki performansı takımın kilit noktası oldu.

Antep sene başında kaliteli ancak dar bir kadro kurdu. 11i dışında genelde genç oyunculardan kurulu bir kadroları vardı ancak 4 genç oyuncu Eduardo, İsmail Köybaşı (bu çocuğa ayrı bir yazı yazmayı düşünüyorum, 89lu solbek oyunun 2 yönünde de çok etkili, 11 başladığı Trabzon maçında harikaydı), Ahmet Ari ve İsmail Ferdi Coşkun ilk yarıda takıma yeterli katkıyı yaptılar.

Antep ile ilgili ilginç noktalardan biri de yabancılarından en iyi verim alan takım olması. Takımın en çok dakika alan 4 oyuncusu sırasıyla Deumi, Ivan, Tabata ve Zurita. Sakatlığı nedeniyle 6 maçı kaçıran Brezilyalı forvet Beto da takımın önemli parçalarında. Takıma kalite katan isimler bu 5 oyuncu da ve Antep'in yabancı oyunculardaki bu başarısı ayrıca incelenmesi gereken bir konu.

Kalede Murat Şahin'in Beşiktaş döneminde kalma sakatlıkları onlar önemli derecede etkiledi. 2 yedek kalecisi de TSL tecrübesi olmayan genç isimler, bu yüzden 2.yarı öncesi iyi bir yedek kaleci almaları gerektiğini düşünüyorum.

Defansta Bekir İrtegün yasadığı uzun süreli sakatlıktan sonra ilk 11e yerleşti ve takımın kilit isimlerinden biri oldu. Ön liberoda 20 yaşında Murat Ceylan önemli katkı yaptı ve bu genç yetenek 2011e kadar ümit milli takımın kilit isimlerinden biri olacak. Mehmet Yozgatlı ilk geldiği dönemde iyi işler yaptı ancak sonra formdan düştü, hedefini kaybetmiş Yozgatlı'dan çok daha fazla verim beklemiyordum ben de.

İlk yarının son haftalarında sahaya sürdükleri, İsmail'in solbekte başlayıp İvan'ın sol açığa geçtiği 11 çok daha başarılı ve dengeli görünüyor bana. İvan topla çok başarılı ve daha da önemlisi Tabata ile müthiş bir uyum içerisinde oynayabiliyor. Beto'nun da fit olarak dönmesi ve 2.yarıda sağlam kalabilmesi ile Gaziantep çıkışına devam edebilir ve UEFA Kupası potasına doğru tırmanabilir. Ayrıca Türkiye Kupası'nda da büyük ihtimalle gruptan çıktılar ve oradan da Avrupa biletini ceplerine koyabilirler.

Ne Yapmalılar?

Başta da belirttiğim gibi kadro kaliteleri çok iyi ancak derinlik sıkıntısı çekiyorlar. Daha yetenekli bir yedek kaleci, Mehmet Polat'ı satacak olmalarından dolayı bir yedek stopere ihtiyaçları var. Ivan'ı önde kullandıkları zaman bir sağ açık ihtiyaçları doğuyor, çünkü Erman'ı kaydırmak zorunda kalıyorlar. 5 as yabancıları var 6.haklarını da sağ açıktan yana kullanırlarsa kurdukları bu kadro onları 2-3 yıl boyunca tepede tutar. Genç oyuncuların gelişimleri ile doğru orantılı olarak da UEFA potasında devamlı kalabilirler.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Aslında diğer yabancı forvetleri eduardo da yetenekli bir oyuncu. Henüz 21 yaşında yanılmıyorsam.

papaz dedi ki...

Eduardo şu anda kiralık, satınalma opsiyonu var Antep'in ve gerçekten gelecek vaad eden bir oyuncu. Ancak çok pozisyon kaçırıyor bu yüzden Beto sakatken büyük sıkıntı çektiler. Eduardo da 2 yıl içinde bitiriciliğini geliştirince çok önemli bir oyuncu olacak.