13 Ocak 2009 Salı

Manchester United: 3 Chelsea: 0


Chelsea için mağlubiyetten çok daha farklı anlamlar taşıyan bir maçtı. 2-0dan sonra oyun disiplininden kopan takım ve Chelsea'nin yıllardır yemediği bir 3.golü yiyen takım olarak gittiler soyunma odasına. Mourinho'nun takıma kazandırdığı "winner" felsefesinin ilk kez bu kadar ciddi sallandığı maç oldu. JM de tribünden eski takımının bu ağır mağlubiyetini izledi, tabloid basına göre yanındakilere takımın kendi dönemindekinin yarısı seviyesinde düştüğünü söylemiş. Özledik seni gerçekten Jose.



Ferguson değişik tercihlerle başlamıştı maça ki Chelsea ilk yarıda genelde daha iyi olan taraftı. Drogba seçimi çok doğruydu ki rakibi tehdit ediyordu Drogba. Deco'nun yine etkisiz gününde olması Chelsea'nin yaratıcılığını ciddi oranda etkiledi. Devre sonundaki kısa süreli Manu baskısı fena sarstı Chelsea'yi ve içeri gitmeden golü yiyince aslında maç bitmiş oldu. 11 Kasım'dan beri EPL'de gol yemeyen Manu en önemli defans oyuncusu da olmamasına rağmen kontrollü başladı 2.yarıya. O dakikaya kadar sahada kalmasına hakemin büyük katkısı bulunan Rooney golü atınca sinirini üzerinden atmış oldu. Yılın futbolcusu Ronaldo bu sene geçen seneki kadar gol atmıyor ancak giderek o formunu yakalıyor, yine maç boyu çok etkiliydi ve geçen sene büyük maçlarda kötü oynuyor eleştirilerine cevap verircesine maçı domine etti.

Chelsea 3lemeyi tamamlamış oldu. JM döneminde "fortress" olan Stamford Bridge'de Liverpool ve Arsenal'e kaybetmiştik, şimdi Old Trafford'da da geleneksel olduğu üzere kaybedince şampiyonluk yarışında 2.plana düştük. Artık Liverpool ve Manu daha şanslı olan takımlar. Gözlerin Chelsea üzerinden ayrılması ters tepip rahatlayan takım çıkış yaşayabilir ancak yakın zamandaki Liverpool ve Aston Villa deplasmanlarında muhtemel kayıplar değil şampiyonluk ümitlerini, ilk 4 sırayı bile tehlikeye atabilir.

Fatih Terim seviyesindeki İngilizcesi ile Scolari de topun ağzına yaklaşıyor, dua etsin Abramovich krizden etkilendi de tazminatını ödemeyi istemiyor, şimdiye kapı önüne koyulabilirdi. Takımı toparlamak için önünde kritik bir dönem var, 2 deplasman ve CL'deki Juventus eşleşmesi Şubat sonuna kadar başını çok ağrıtacak.

Man Utd: Van der Sar, Neville, Vidic, Evans, Evra (O'Shea 66), Ronaldo, Fletcher, Giggs (Carrick 79), Park, Berbatov, Rooney.
Subs Not Used: Kuszczak, Anderson, Scholes, Welbeck, Tevez.

Booked: Ronaldo, Rooney, Park.

Goals: Vidic 45, Rooney 63, Berbatov 87.

Chelsea: Cech, Bosingwa (Belletti 64), Carvalho, Terry, Ashley Cole, Mikel, Joe Cole (Di Santo 85), Lampard, Ballack, Deco (Anelka 46), Drogba.
Subs Not Used: Cudicini, Ivanovic, Ferreira, Kalou.

Booked: Lampard, Bosingwa, Carvalho, Terry, Belletti.

Att: 75,455

Ref: Howard Webb (S Yorkshire)

Hiç yorum yok: