1 Ocak 2009 Perşembe

Devre Arası Raporları 7 (Konyaspor)


Sezona en hatalı transferleri yaparak başlayan takımdı Konyaspor. Raşit Çetiner'in eski dönemlerde ümit milli takımdaki talebelerini takıma topladılar ve aynı tarz oyunculardan toplama bir takım ortaya çıktı. Takımda Erdal Kılıçaslan dışında öne çıkacak hiçbir yetenekli oyuncu yok. Hepsi düz ve kariyerinin tepesine çıkmış ve düşmüş oyuncular.

Bu kadroyla ve Raşit Çetiner ile sezona başladılar ancak başkanın " 9 yıl beraber çalışmayı planlıyoruz" açıklamasından 1 gün sonra Raşit Çetiner ile yolları ayırdılar. Yerine Giray Bulak geldi ve onun gelir gelmez getirdiği hava ile aldığı 2 deplasman galibiyeti ile devreyi küme düşme hattının üzerinde bitirmeyi başardılar. Son 7 maçta ise 4 beraberlik 3 mağlubiyet aldılar ve iç sahada sezonun açılış maçından sonra maç kazanamadılar.

Kalede 2 birbirinden pek farkı olmayan Jefferson ve Oğuzhan gibi sıradan kaleci, 3 tane hem sol bek hem sol açık oynayabilen ( Celaleddin, Erhan Albayrak, Kaue), 4 sıradan stoper (İsmail Güldüren, Ömet, Mihajlov, Serhat) , Cihan, Şener, Mehmet Çoğum gibi sıradan sağ kanat oyuncuları. Takıma farklılık katacak tek isim sağ açık Erdal Kılıçaslan ancak genç oyuncu da çok etkili bir ilk yarı geçiremedi.

Forvette Tehoue'nin Konya şehrine uyum sağlayamaması ve sadece 4 kez ilk 11de başlayıp 432 dakika oynaması ile forvette tüm yük emektar Veysel'e kaldı. Veysel'in beklediğimden iyi performans verdiğini söylemeliyim, çoğu maçta iyi işler yaptı ve takımı adına önemli katkı sağladı.

Ne Yapmalılar?

Bence sezon başında çok yanlış bir takım kurdular o yüzden sezon sonuna kadar yeniden yapılanmaları lazım. Kısa vadede 1 stoper, 1 hücuma dönük orta saha oyuncusu, 1 de forvete ihtiyaçları var. Uzun vadede ise eldeki benzer oyuncuları elimine edip takıma kalite katmaları şart. El Saka ile ilgileniyorlardı ancak onu kaptırdılar, forvet olarak şu an serbest olan İskender Alın takıma yeni bir hava katacaktır. TSL'de rahatlıkla oynayabilecek kapasitedeki İskender Konya için çok doğru transfer olacaktır. Şu anki kadroları ile 2.yarıda daha da aşağıya düşebilirler.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hep söylerim süper ligin en renksiz takımıdır konyaspor (bence tabi) senelerdir birinci ligdeler ne düşmeye oynadılar ne çıkmaya ( uefa, kupa vs.)ne de bir yıldız çıkartabildiler bünyelerinden. aykut kocaman döneminde biraz kıpırdadılar o kadar. vasatlıkta 1 numaralar.

papaz dedi ki...

dediğin gibi çok sıradan ve vasatlar.