7 Ocak 2009 Çarşamba

Merter Yüce


18 Şubat 1985

Merter'i uzun zamandır beğeniyle izliyorum. Ancak bir türlü oturup yazı yazamamıştım ancak yarınki kupa maçı öncesinde yazmak lazım. Tigana'nın ısrarla alınmasını istediği isimlerden biriydi. - ki Tigana Beşiktaş'ı Lucescu döneminden sonraki en başarılı dönemine taşımış ve takıma önemli genç isimler kazandırmıştı -

2004 yılından beri Altay A takımında oynuyor, zaten altyapıdan yetişme bir oyuncu. Şimdiye kadar 115 kez Altay forması giydi ve 7 gol attı 4.5 sezonda. Şu anda Altay'da kaptanlık yazıyor. Altay için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu açıklamak için Altay'ın ilk mağlubiyetini aldığı Diyarbakır maçının 20.dakikasında sakatlandığını ve Altay'ın bundan sonra Merter'siz oynadığı 5 maçta 2 galibiyet ( 13 oyuncunun takımdan ayrıldığı ve Sakarya'nın sahaya zar zor çıkabildiği maç ve çok kötü oynayıp son dakikada Thiago'nun attığı golle kazandıkları Adana maçı) 1 beraberlik 2 mağlubiyet aldığını hatırlatmalıyım.

Merter uzun boylu, defansif özellikleri üst seviyede bir ön libero. Top kazanma konusunda çok başarılı ve hava toplarında çok etkili. Kornerlerde ya da duran toplarda ileri çıktığında da takımı adına büyük katkı sağlayabiliyor. Bir önliberoda olması gereken özelliklerin hepsine sahip. Soğukkanlı, doğru yer tutuyor, iyi top kapıyor. Şimdiye kadar TSL ekiplerinin görmesi gereken bir isimdi.

Bu yazıya daha da anlam katacak bilgi ise Merter'in 2004de imzaladığı 5 yıllık sözleşmenin sezon sonunda doluyor olması. Rahatlıkla her Anadolu takımında oynayabilecek bir oyuncu Merter, şu anki kadrolarla Beşiktaş'ta da oynayabilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merter benim bir arkadaşımın abisinin yakın arkadaşı. Ondan duyduğum kadarıyla Gaziantep ya da Gençlerbirliği geçen sene çok istemiş ama Altay bonservisinde zorluk çıkarmış. 1 trilyon istemişler diye duydum. E tabi o rakamı Türk oyuncusuna vercek kaç Anadolu takımı var? Ama eli mahkum sezon sonunda gider Merter. Ama harbi Altaylı olduğu için Altay Süper lige çıkarsa belki kalır. Belli olmaz.