7 Ocak 2009 Çarşamba

Hugo Rodallega


25 Temmuz 1985

Steve Bruce son dönemde rotasını Güney Amerika'nın pek keşfedilmemiş ülkelerine çevirmiş durumda. Maynor Figureoa, Wilson Palacios, Luis Antonio Valencia gibi 3 ismi takımın ilk 11ine monte etti. Valencia 2006 Dünya Kupası'nda ismini parlatmıştı ancak diğer 2si Avrupa'ya gelene kadar tanına isimler değildi.

Bir alttaki postta da değindiğim üzere sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Heskey konusu Steve Bruce'in başını ağrıtıyor bu günlerde. Bu arada o da boş durmuyor ve yeni forvet arayışlarını sürdürüyor. Çok büyük ihtimalle önümüzdeki günlerde Wigan'a imza atacak olan isim Kolombiyalı genç forvet Hugo Rodallega.

Şimdiye kadar giydiği Monterrey, Atlas ve Necaxa formalarıyla 98 maçta 33 gol atmış Meksika liginde. Aslında onun tanınmasında lig performansından çok özellikle 2005 U20 Dünya Kupası elemelerinde attığı 11 golün etkisi var. Ben de ilk olarak o dönemde attığı 11 golden sonra NTV'deki Futbol Mundial programında kendisini izledğimi hatırlıyorum. 1.81 boyunda 72 kg olan Rodallega EPL'de Zaky'den sonra Wigan'ın bu sezon parlattığı 2. forvet olabilir.

1 yorum:

Temur dedi ki...

Metin yine Meksika'dan Villauz var 88 doğumlu A milli takıma girdi altı ay önce ve 10 ya da 112 maçta oynadı. Bir kenara yaz derim.