14 Ocak 2009 Çarşamba

Papy, Göksu,Barış ve 2.Yarı Öncesi Trabzonspor


İlk yarıda ideal 11inde 7 yeni transferle beraber benim beklentilerimin bile üzerinde bir performans sergiledi Trabzonspor. Taraftar olarak takımımdan her sene olduğu gibi beklentilerim vardı ancak ilk yarı için 28-29 puan alacağımızı düşünüyordum ancak özellikle savunmadaki başarı alt sıralarda takımlara karşı alınan galibiyetler ve deplasman başarısı devreyi 2.sırada bitirmesini sağladı Trabzonspor'un.

Burada pek çok kez yazdık eksikleri. Kısaca değinecek olursak;

- Takımın baskı kurduğu dönemlerde oyunu tek kanattan oynamak zorunda kalışı. Yattara dışında etkili kanat adamı olmadığından oyunu tek taraftan oynamak zorunda kalıyor takım. İlk yarının son haftalarında Barış'ın çıkışı ve Es-Es maçında girdikten sonra galibiyet golündeki katkısı önemliydi bu açıdan.

- Deplasmandardan ziyade içeride kapanan takımlara karşı zorlanılması. Bu da üstteki maddeyle benzeşse de daha çok 10 numara oynayabilecek bir oyuncu ihtiyacını ortaya koymuştu. Her ne kadar 10 numara ve 2 forvetin aynı anda devamlı oynamasının zor olduğunu düşünsem de eldeki kadrodaki Colman bu görevle oynasa çok verimli olabilecek bir oyuncu

- Sol bekte Cale'nin hücum özelliğinin çok zayıf olması. Savunma yönüne lafım yok, hatta ligin en iyi sol kanat savunucalarından biri ancak rakip sahaya geçtiğinde hiçbir etkinliği yok.

Henüz bu 3 zaafı çözecek bir transfer yapılmış değil. 3 hazırlık maçından sonra 2.yarı öncesi en çok merak edilen 3 '90 doğumlu oyuncu ile büyük çıkış yakalayan Ceyhun'un performansı. Gençleri bir değerlendirelim;

Faty Papy: "Getiren Özkan Sümer olunca merakla bekliyoruz" demiştim, Antalya maçının 2.yarısında oyuna dahil oldu ve 45 dakikalık dönemde dikkat çekici işler yaptı. Defansın önünde iyi yer alıyor, vücudunu iyi kullanıyor ve top kazanmada başarılı, 2 tane de çok güzel ara pası attı defans arkasına ki asist olamamaları Isaac ve Barış'ın beceriksizliğiydi. Uzun vadede çok önemli bir transfer olabilir, 45 dakika kısa bir süre ama bende iş var dedi performansıyla.

Barış Memiş: Geçen sene 2.yarıda mahalle takımına dönen kadroda devamlı şans bulmuştu ancak bu sene rekabetin içinde kayboldu önce. Devre arasına doğru tekrardan şans bulmaya başladı ve hazırlık maçlarında iyi oyunlar oynadı. Yukarıda da dediğim gibi eğer bir sol açık alınmazsa 2 kanadın da işlemesi için Yattara-Barış aynı anda sahada olmadı, o yüzden Barış'ın form tutması çok önemli.

Göksu Alhas: Uzaktan akraba olunca ayrı bir gözle izliyorum Göksu'yu. PAF takımda ilk yarıda attığı 16 gol ile forvet sanıldıysa da asıl yeri sağ açık Göksu'nun. Hatta milli takımlarda daha çok sağbekte kullanıldı. En büyük artısı çok güçlü olması, özellikleri baldırları çok güçlü. Yanal genelde orta 3lüde kullandı onu ve savasçı yapısı ile çok dikkat çekti. 2.yarıda şans bulabilir, bulursa da yıldız olmaya gidecek potansiyeli var.

Bu arada sezon başı alınan ve bu sezon için MVV'de kiralık devam eden Brüls'ün de Antalya kampında oynadığı maçlardaki performansıyla çok dikkat çektiğini ve gelecek sezon takıma katılacağını da ekleyelim.

Hiç yorum yok: