25 Ocak 2009 Pazar

Darbe


Derin darbedir Sivas'ın yaptığı. Ne 28 Şubat, ne Ergenekon. Anadolu'dan sağlam adımlarla gelen Sivas'ın manifestosudur bugunkü galibiyet ve sonucunda ilk 17 haftanın puan tablosu. Evinde Fenerbahçe'yi 1-0 geriden gelip 2-1 yenen, Beşiktaş ve Trabzon deplasmanlarında kaybetmeyen Sivas'ın inancını, hedefini ortaya koyduğu maçtı.

Sivas'ın ilk yarıdaki oyunu klasik oyun anlayışına yakın, saha şartlarına çok uygundu. Bu sahada sağlam savunma yapmak zorundaydı Sivas, önce onu yaptılar. Orta sahada Sylla-Sezer ikilisini yedeğe alıp daha savaşçı İbrahim-Onur Tuncer ile başlamasının nedeni de buydu Bülent Uygun'un. Denizli maçında provasını yapmışlardı bu oyunun. Grupta rahat olmanın verdiği avantajla Galatasaray maçı gibi çok kontrollü oynamışlardı. Aslında Galatasaray orta sahası da olabileceği en sert 4lüyle sahadaydı. Ancak ileri 2lisi ayakta durmakta zorlanınca, orta sahası Sivas'a teslim olunca eninde sonunda açık vermesi normaldi.

Kanıtlayamam tabii ama bana göre Bülent Uygun kırmızı kart gelmese de Balili'yi 2.yarıda oyuna alıp forveti 3leyecekti. Bunu iç sahadaki çoğu maçta yapıyordu.,Tum'u forvet arkasında savaşçı olarak kullanıyordu, yine aynısını yaptı. Ümit Karan'ın anlamakta zorlandığımız ancak küfüre dayalı olduğu muhtemel kartı Sivas'in işini kolaylaştırdı. Ümit Karan'ın hakeme değil zemine küfür ettiğini düşünüyorum ancak küfürün kime edildiğinin önemli olmadığını bir maçta takım arkadaşım atılınca çok yakından öğrenmiştim:)

2.yarıda Sivas baskıyı kurdu, 2.devrelerde her zaman yaptığı gibi daha agresif, çizgiye inmeye çalışan oyununu oynadı ve erken de gelen golle Galatasaray'ı hakederek yendi. 4 büyüklerin önünde 2 sezon üst üste lider bitirmeyi başaran ( Trabzon yarın kazansa da liderliği getirecek averajı yakalaması çok zor.) Sivas'a ne kadar alkış tutsam az. Oyununu beğenmeyenler olabilir ancak ben saha koşullarına en uygun oyun planını uyguladıklarını düşünüyorum.

Bu arada Sivas'ın ilk maçı Ali Sami Yen'de oynayalım önerisini sezonun son maçında Sivas deplasmanında gitmemek için reddeden Galatasaray'ın maç sonunda zemini suçlamasını da saçma ve adres saptırma olarak gördüğümü de eklemeliyim.

Hiç yorum yok: