19 Ocak 2009 Pazartesi

FOR(TIS) TK


Fortis Türkiye Kupası herhalde dünyanın en saçma sistemine sahip turnuvası. 3 aya yakın süren bir grup aşaması. 5 takımlı saçmasapan bir grup düzeni ki kura şansının çok büyük rol oynadığı bir düzen. Aynısını UEFA da uyguluyordu, onlar da saçma sonuçlardan sonra vazgeçmek zorunda kaldılar. Evinde diş geçirebileceği takımlarla oynayıp kazanan takımlar avantaj sağlarken, evinde zorlu takımlarla karşılaşan ekipler kurada büyük avantaj kaybederek başlıyorlar gruba.

3 aya yakın süren ve takımların devre arası hazırlık periyodunun içine eden grup dönemi de aslında tamamen anlamsız. Bunu bugünkü kura ile tekrar görmüş oldu. 4 maçta 10ar puan toplayıp gruplarını 1.bitirmeyi başaran Sivasspor ve Galatasaray kurada birbirleriyle eşleşiyor. Aynı gruplarda 2.sırayı son maçlarda alan Denizlispor ve Ankaraspor da birbirleriyle eşleşiyor. Nereden bakarsanız bakın grupta 2.olan takımlar daha avantajlı, yani grupta verdiğiniz emeğin hiçbir faydası yok size.

Aynı gruptan çıkan Beşiktaş-Antalya ve Fenerbahçe-Bursaspor eşleşmeleri ise ayrı bir rezalet. Bir an önce tek maçlı eleme usülüne dönülmesi gerekiyor yoksa kupa gittikçe anlamsızlaşıyor.

Hiç yorum yok: