9 Ocak 2009 Cuma

Yusuf Şimşek ve Beşiktaş


Beşiktaş, Galatasaray'ın Mondragon transferinde yaptığını yaptı ve yine ortalığı karıştırdı. 400 bin euro + Adnan Güngör bonservis + Ergin Keleş kiralık olarak Trabzonspor'la anlaşılmıştı ki son anda araya giren Beşiktaş 500 bin euro + Aydın Karabulut ve Tuna Üzümcü'yü vererek Yusuf'u renklerine bağladı. Bu transfer 2 klüp arasını iyice gerecektir. Yıldırım Demirören yönetimi ile geleneklerini kaybetmeye devam ediyor Beşiktaş.

Transferde kısa vadede Beşiktaş faydalanabilir belki ama uzun vadede Aydın gibi 88 kuşağının çok önemli bir yeteneğini vererek büyük hata yaptılar. Zaten ümit milli takımda ilk maçını Bursa'da Çek Cumhuriyeti'ne karşı oynamıştı Eylül ayında, o maçta da 2 gol atmıştı. Bursa seyircisi de zaten sevindi bu transfere. Yusuf ilk yarıda genel olarak beklenenin altında kaldı, ancak yeni bir motivasyonla Beşiktaş'a faydalı olabilir.

Yusuf transferine son noktayı Noat Samisa'dan koyalım. "Kaptan da olsun Yusuf, Ali Tandoğan giderayak ''Delgado ile anlaşamıyoruz'' buyurmuştu.O da Bursaspor ile anlaşmış.Klozette otururken düşünseniz aklınıza gelir: ''Tandoğan'ı yapacağımız transferde takasta kullanalım.''Tuvalete de gitmiyorsunuz galiba, insan değil misiniz yoksa?Sonuçta Ali Tandoğan Bursa'ya beleş gitti."

Burada Beşiktaş'ın kadrosunda altyapıdan sadece Serdar Özkan'ın kadroda kaldığını da belirteyim, kural gereği kulübede 2 altyapıdan gelen oyuncu olmak zorunda diye biliyorum, bu yüzden kupa maçında 18de 3 kaleci vardı. Kuralı tam bilen varsa yorumunu bekliyorum.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Kuralı bilmiyorum ama Sinan Engin'in "Galatasaray'ın ilgilendiği her futbolcuya talip olacağız" dediğini hatırladınız mı siz de?

papaz dedi ki...

Bu transferde Sinan zekası var zaten. Yusuf'a karşılık Aydın'ı vermek ona yakışırdı aslında.

Adsız dedi ki...

hocam saka gibi bi transfer ya bu, hadi besiktasin yusuf gibi bir futbolcuya ihtiyaci var ya da yok onu gectikte, resmen trabzon gibi bir klube yapilan saygisizlik var hadi onuda gecelim diyelimki demirorenin besiktasa saygisi yokki trabzona olsun. ama cidden saka gibi bi transfer, turkiyenin ucuncu buyugu trabzondur besiktas icin 4. buyuk bile denmez, buyuk olmak icin gelenek gorenek gerekir, hani galatasarayda vefasizlik yapiyor futbolcularina bazen ya da fenerbahcede yapiyor ama hala baskanlari ellerinden geldikleri kadar yonetiyorlar klupleri, ha keza trabzon da oyle ama bu besiktasin yonetimi artik saka gibi oldu insan inanmiyor ilk okuyunca. isin komik yani aslinda trabzonun isine gelmistir bence, yusuf gibi adama ne ihtiyaci olacak trabzonun, oraya giderdi o takimida karistirirdi eminim ama insan dusunuyor dusunuyor anlam vermeiyor bu demirorene hani yusufu aliyorsun bi de uzerine genc oyuncu veriyorsun saka gibi yaa. acaba diyorum trabzon basta laf olsun diye girdi sirf soylenti ciksin yusufun fiyati yukselsin demirorende boyle bir enayilik yapsin diyemi?

Her Yol Roma dedi ki...

bu transfer en çok bursa ve yusuf'a yaradı.

bjk taraftarına ve aydın'a yazık, tüm "ah"lar demirören'e.

ayrıca; yusuf, demirören döneminin 9.fenerlisi...

http://heryolroma.blogspot.com/2009/01/fenerin-eskileri.html

Adsız dedi ki...

böyle saçma bi transferi demirörenden bile beklemezdim. beşiktaş erimeye devam ediyor. yazık..

Adsız dedi ki...

konuyla alakasız ama fenerbahçenin transfer edeceği söylenen sakaryasporlu onur karakabak ve furkan aydın hakkında bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.

papaz dedi ki...

malesef 2sini de hiç izlemedim.