29 Ocak 2009 Perşembe

Yattara ve Real Madrid


Başka yerde okusam inanmazdım ama an itibariyle MARCA'da 1.haber konumunda. Yattara'nın sağ kanada takviye yapmak isteyen Real Madrid'in listesinde olduğu ve Ocak ayındaki sürpriz transferi olabileceği yazıyor. Yazın Katar klubünün yaptığı teklife yakın miktar Trabzonspor'un aklını çelebilir ancak düşük bir fiyata, takım hava yakalamışken satılmayacaktır.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Yattara'nın Trabzonspor'un bu seneki çıkışında ciddi bir katkısı olduğunu düşünmüyorum.
Özellikle ciddi bir teklife ki bu rakam benim gözümde 6 7 milyondur.
Hemen satılmalıdır.
Özellikle Alanzinho'nun transferinden sonra çift forvet oynayan Trabzon için Alanzinho ve Yattara gibi defansı düşünmeyen iki hücum oyuncusu fazla gelecektir.
Ersun Yanal'ın oyuncu transferindeki başarısınıda göz önüne aldığımızda Yattara'dan gelecek parayı çok olumlu işlerde kullanacağını söylememiz herhalde yanlış olmaz.
Tabiki şampiyonluğa oynamak isteyen her takımın kadrosunda bulunadırmak istediği kalitede bir isimdir Yattara ama yaşı 29 olmuş bir Yattara için böyle bir teklif çok ciddi bir rakamdır.
Kaldı ki bir futbolcunuz Real Madrid'den teklif aldıysa onu durdurmak artık çok zordur.
Özellikle Yattara gibi bir oyuncu böyle bir tekliften sonra satmazsınız çok verim alamazsınız.
Bu anlamda yapılması gerekenin Yattara'nın satılması olduğunu düşünüyorum.

papaz dedi ki...

Aslında Trabzon bu sene 4-3-3 oynuyor ama simetrik şekilde yayılmıyor sahaya. Sağ forvette Yattara oynarken, sola Umut sadece kayma yapıyor. Şimdi Umut'un yerine Alanzinho 11e geçince tam anlamıyla 4-3-3e dönecek Trabzonspor. Bu taktikle dün de yazdığım gibi sol kanadı kapatmak zorunda kalmayacak olan Colman'ın ve önünde devamlı bir oyuncuyla oynayacak Cale'nin de performansları artacaktır.

Beytullah dedi ki...

Açıkcası Yattara ile ilgili değil de Alanzinho'nun gelişiyle Umut'un oyun dışı kalmasına takıldım ben... Çünkü Umut resmen rakip defansı dövüyor, hırpalıyor... Antalya ile oynadığımız TRT Kupasında tek forvet olarak Gökhan oynadı ve defansın arasında ezildi... Ama şimdi Alanzinho gelir soldan, Yattara gelir sağdan, Colman da ortadan destekle defansın kucağındaki Gökhan'ı ne kadar pozisyona sokabilirler açıkcası kafamın içini tırmalıyor...
Bence biz içerde ilk 8'in altındaki takımlara karşı Hüseyin'in yerine Umut'u 11'e dahil ederek yani 4-4-2 oynayıp, dışarda ve zorlu iç saha maçlarında 4-4-1-1 oynamalıyız...

Adsız dedi ki...

umut veya gokhan unal dan birinin yedeğe geçiceğini soyluyosun papaz sen ama ben daha cok colmanın yedek soyunacagı kanaatindeyim.

papaz dedi ki...

İçeride Alanzinho-Umut-Gokhan-Yattara 4lüsü kullanılabilir ama özellikle deplasmanlarda çok riskli kalıcaktır bu tercih. Colman gibi bir oyuncu varsa elinizde ben forvetlerden birini feda ederim onun için. Alanzinho ve Yattara'nın da golcü özellikleri olduğunu da hesaba katarsak ben forvetlerden birinin eksilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
the rumour is again, but I think it will be very difficult to see Yattara at Madrid this weekend.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

papaz dedi ki...

hi Juan,

I hope we he won't leave us at the moment.

Cheers