20 Ocak 2009 Salı

Metin Hasanoğlu Fotomaç 20-22 Ocak

DONCASTER VILLA YOLUNDA

Galip gelenin Cumartesi günü Aston Villa ile karşılaşacağı eşleşmede Doncaster Rovers Cheltenham'ı kendi evinde rahat geçecektir.

113 SCUNTHORPE-ROTHERHAM 1 1.45

İngiltere'de LDV Trophy yarı final karşılaşmasında Scunthorpe-Rotherham karşı karşıya gelecek. İç sahadaki en son maçını 26 Aralık'ta Hartlepool karşısında oynayan Scunthorpe bu tarihten sonra gittiği 4 zorlu deplasmandan 3ünü kaybederek bir düşüş içerisine girdi. Ancak etkili hücum hattı ile özellikle iç sahada başarılı bir takım Scunthorpe. Rotherham ise rakibinin aksine son dönemde önemli bir çıkış içinde. En son mağlubiyetlerini 6 Aralık'ta Shrewsbury deplasmanında aldılar ve oynadıkları son 5 maçın 4ünü kazanmayı başardılar. Tabii burada önemli bir nokta Rotherham'ın League 2 ekibi olması. Form durumları tersini gösterse de rakibinden çok daha güçlü olan bu kupaya önem veren Scunthorpe'ın turu geçip finale yükseleceğini düşünüyorum.

115 DONCASTER-CHELTENHAM 1 1.30

Championship'te kümede kalma mücadelesi veren Doncaster Rovers kendi açısından 6 puanlık çok kritik bir maça çıktı bu haftasonu. Zorlu Southampton deplasmanında 2-1 galip gelmesini başardılar. Doncaster menajeri Sean O'Driscoll de maçtan sonra yaptığı açıklamada sahaya koydukları performansın kümede kalmak bir yana ligden çıkmak için bile yeterli olacağını söyledi ve tek yapmaları gerekenin bu performansı sürdürmek olduğununun altını çizdi. Aralık başında arka arkaya 3 mağlubiyet aldıktan sonra toparlanan Doncaster son 4 maçlık dönemde 3 galibiyet ve bir de ilk karşılaşmada Cheltenham deplasmanında beraberlik aldı. Cheltenham ise çok istikrarsız sonuçlar alıyor ve turu geçmeleri için ellerindeki şansı evlerindeki karşılaşmada kaybettiler. Bu karşılaşmada turu geçecek takımın Cumartesi günü kendi evinde Premier Lig ekibi Aston Villa ile karşılaşacak olması 2 takım için de artı motivasyon. Daha önce de yazdığım gibi alt lig takımları için kendi evlerinde bir Premier Lig takımını ağırlamak özellikle TV yayınları açısından önemli bir gelir sağlıyor, 2 takım da bunun bilincinde olacak. Son dönemde çıkışta olan Doncaster geçtiğimiz yıllarda da kupaya önem vermişti yine aynısını yapacakları. Cheltenham engelini rahat aşarlar.

116 LEYTON ORIENT-SOUTHEND 10 1.25

Leyton Orient takımında 5 yıldan fazladır görevde bulunan menajer Martin Ling haftasonunda alınan Bristol Rovers mağlubiyetinden sonra görevinden ayrıldı. Klüp başkanı ile görüşerek ortak olarak aldılar bu kararı. Son dönemde kabus gibi günler geçiren Brisbane Road ekibi Orient yeni bir yapılanma içerisine girecek bundan sonra. Ben bu satırları yazarken Orient'in yeni menajeri belli değildi ancak bu karşılaşmaya kadar birinin atanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Southend ise son dönemde FA Cup'ta Chelsea ile oynadıkları eşleşme ile dikkat çekti. İlk maçta Stamford Bridge'de son dakikada attıkları golle turu kendi sahalarına taşımışlar ancak 4-1 kaybederek FA Cup'a veda etmişlerdi. Son dönemde onlar da çok formsuzlar ve son 7 lig maçında sadece 1 galibiyetleri var. Leyton Orient'in bu krizden çıkması için uygun bir maç ve en azından kaybetmeyeceklerdir.

121 PETERBOROUGH-MK DONS 02 1.42

League 1'de üst sıralarda çok kritik bir karşılaşma. Lig ikincisi MK Dons hafta sonunda Carlisle deplasmanında ilk yarıyı 2-0 önde kapatmasına rağmen ikinci yarıda 3 gol yiyerek çok ağır bir mağlubiyet aldı. Menajer Di Matteo maçtan sonra çok sinirli olduğunu ve büyük emek göstererek kendilerini getirdikleri iyi pozisyondan 2.yarıdaki aptal hataları ve tembellikleri yüzünden mahrum kaldıklarını ve ağır bir mağlubiyet aldıklarını belirtti. Peterborough ise hafta sonunda Walsall karşısında çok iyi oynadığı bir maçı 1-0 kazanabildi. Maç raporlarına göre maç boyunca Walsall kalecisi harika bir performans ortaya koymuş. Bu kritik mücadelede hafta sonunda yaptığı hatayı tekrarlamayacağına inandığım MK Dons puanlar dönmeye daha yakın olan ekip.

122 ACCRINGTON-DARLINGTON 2 1.85

Accringron Stanley League 2'de kötü günler geçiriyor ve ligin dibine demir atmış durumda ancak hafta sonunda Bradford deplasmanında aldıkları 1 puan ve sergilemiş oldukları performans menajer John Coleman'ı memnun etmiş durumda. 3.sırada olan ve 6 maçtır kaybetmeyen Darlington ise hafta sonunda Luton Town engelini 5 golle geçti. Accrington deplasmanında da kazanacaklardır.

123 ALDERSHOT-NOTTS COUNTY 1 1.65

Aldershot hafta sonunda son dakikalarda bulduğu golle Macclesfield karşısında 1 puanı kurtardı. Notts County ise tam tersi şekilde Brenford deplasmanında son dakikada yediği golle 1 puana razı oldu. Bu maçta Brentford da uzun süre 10 kişi oynadı ve alınan bu skor Ian MacParland'ı hiç memnun etmedi. Aldershot evindeki başarılı performansını sürdürür ve bu maçı kazanır.

124 DAGENHAM&RED-EXETER 2.5 ALTI 1.60

League 2'de orta sıralarda mücadele eden ve kısır maçlar oynayan bu 2 takımın karşılaşmasında fazla gol beklemiyorum. Özellikle Dagenham'ın son maçları alt bitiyor ve yine alt bitmeye aday bir karşılaşma. 1.60'lık oran da güzel bir oran.

125 PORT VALE-GILLINGHAM ?

Son dönemde istikrarsız bu 2 takımın maçında en iyisi uzak durmak. Herhangi bir tahminim yok bu maçla ilgili.

126 BRIGHT0N-LUTON 2.5 ÜSTÜ 1.70

LDV Vans Trophy'de bir diğer yarı final karşılaşması daha. Brighton son dönemde oynadığı 3 iç saha maçında da sahadan peşpeşe mağlubiyetlerle ayrıldı ve manjer Micky Adams endişeli olduğunu belirten açıklamalarda bulundu. Luton Town ise -30 puanla başladığı sezonda henüz artıya geçebilmiş değil. Bu kupaya hem maddi hem manevi açıdan önem verdiler ve finale yükselmek istiyorlar. Gollü ve çekişmeli bir kupa maçı bekliyorum.

132 MANCHESTER UTD-DERBY 02 4.87

Manchester United son dönemde aldığı en kötü skoru Derby deplasmanında aldı. Derby ilk maçta Manchester United'ı 1-0la geçerek Carling Cup finaline çıkma yolunda Old Trafford'a avantajlı geliyor. Manu'da Ferguson rotasyona bu maçta da devam ediyor ve 2 önemli forveti Berbatov ve Rooney'i maç kadrosuna almıyor, ayrıca Van Der Sar da maç kadrosunda yok ve kalede Kuczcak oynayacak. Forvet hattında genç Welbeck ilk 11de başlayabilir. Bunun yanısıra Manu'nun Ocak ayında yaptığı tek transfer olan Zoran Tosic de bu karşılaşmada ilk kez Manu forması giyebilir. Giggs'in uzun vadede yedeği olarak alınan sol kanat oyuncusu için geçen ay 8 milyon pound ödemişti Alex Ferguson. Hafta sonuda Bolton deplasmanına giderken altını çizerek yazmıştım ki Manchester United 8 Kasım'dan beri lig maçlarında gol yemiyor, bu dönemde yedikleri nadir gollerden biri de Derby deplasmanındaydı. (Ayrıca Japonya'da oynadıklar Dünya Klüpler Şampiyonası'nda gol yemişlerdi.) Ancak bu karşılaşmada İddaa'nın biz iddaacılarla dalga geçercesine açtığı oranlar yüzünden üst tercihi yapamıyoruz. Hangi mantıkla böyle bir karşılaşmada 1.02 oran açtıklarını da anlayamıyorum. Tabii ki 1.02den Manu tahmini verecek değilim. Sürpriz kuponlarda Derby çifte şans oynayalım ve İddaa'da Mart'ta olacak değişikliğe kadar bir daha böyle maçları görmemeyi umalım.

226 BURNLEY-TOTTENHAM 2 1.75

İlk maçta Burnley harika bir ilk yarı oynamış ve 1-0 önde girmişti soyunma odasına ancak 2.yarıda özellikle oyuna sonradan giren Jamie O'Hara'nın harika performansıyla Tottenham müthiş bir geri dönüşle sahadan 4-1 galibiyetle ayrılmıştı. Bu skordan sonra tur bitti diyebiliriz. Burnley'in evinde 3 farklı kazanması çok düşük bir olasılık. Tottenham'ın deplasmanda da kazanıp finale yükselmesini bekliyorum.

METİN HASANOĞLU İDEAL KUPON

115 Doncaster-Cheltenham 1 1.30
211 Kartalspor-Altay 2 1.70
221 Karşıyaka-Malatyaspor 1 1.25
233 Espanyol-Barcelona 2 1.30

ORAN: 3.59

METİN HASANOĞLU KARMA KUPON

113 Scunthorpe-Rotherham 1 1.45
131 Feyoonord-Heerenveen 02 1.52
223 Sakaryaspor-Gaziantep BB 10 1.41
234 Valencia-Espanyol 1 1.95

ORAN: 6.05

METİN HASANOĞLU SÜRPRİZ KUPON

215 Udinese-Sampdoria 0 3.00
226 Burnley-Tottenham 2 1.75
232 Inter-Roma 0 3.30

ORAN: 17.32

Hiç yorum yok: