2 Ocak 2009 Cuma

Devre Arası Raporları 9 (İBB)


Yaptığı yatırıma oranla şimdiye kadar yazdığımız 8 takımdan daha da başarısız durumda İBB. Tabii ki taraftarsız olmaları ve kendi sahalarında maç yapmak gibi bir özellikle mahrum olmaları önemli bir handikap ancak U-17 ve Galatasaray altyapısındaki başarıları ile benim de çok şey beklediğim Abdullah Avcı'nın 2.5 yıllık İBB döneminde başarılı olduğunu söylemek zor.

Ligin en "overrated" kalecisine sahipler. Hasagic arada gaza geldiği maçlarda oynayan istikrarsız bir kaleci. Hele Fenerbahçe için çok kötü bir seçim olur, çünkü onlar Volkan'ın hatalarında kurtulmak istiyorlar ancak Hasagic çok daha saçma hatalar yapabilen bir kaleci.

İlk yarı boyunca ilginç tercihler yaptı Abdullah Avcı. Elinde Marcus Vinicius ve Barbosa gibi 2 kaliteli stoper varken 20 yaşındaki Mahmut Tekdemir'e bolca şans verdi hatta Mahmut 1.227 dakika ile takımın en çok sahada kalan ismi oldu. Ancak genel anlamda defansları geçen seneden daha zayıf bir görüntü verdi. Sağ bekte Polonya milli takımı orjinli Kus sağlam olduğu dönemde iyi iş çıkardı, solda genç Gökhan parlamaya başladı ancak defansif özellikleri hala yetersiz.

Ortasahada çok kalabalık bir kadroları var ve Serhat, Efe, Tjikuzu, Okan, Kerim (Mahmut bir dönem önlibero da oynadı), İlyas gibi geniş alternatifleri vardı ve istikrarlı bir partnerlik kuramadı ortasahada takım.

İbrahim Akın, Erman ilk yarıda 3er gol attılar ve takımın 5 galibiyetinden 3ü ikisinin beraber gol attıkları 3 maçta geldi. Ancak 2si de ilk yarı boyunca istikrarsız performans sergilediler. Forvette büyük ümitlerle alınan ve transferi olaylı olan Bebbe sakat olmadığı dönemde oynadığı 8 maçta gol atamadı. Yine Denizlispor'dan alınan ve ağır olmasına rağmen iyi bir santrafor olan Adriano önemli katkı yaptı takıma.

Genel olarak beklentilerin çok altında kaldılar. Geçen seneki büyüklere kök söktüren takım çok yumuşak bir takım haline dönüştü. Orta sahadaki pas trafiklerini kaybettiler, forvetleri form tutamadı.

Ne Yapmalılar?

Aslında hiç birşey yapmasalar da küme düşşeler hiç fena olmaz. Ancak iyi bir kadroları var. Geniş ve alternatifli bir kadroları var. Forvetlerden verim alamıyorlar,o yüzden bence yapmaları gereken tek hamle 1 forveti elden çıkartıp gol konusunda daha becerikli bir ismi kadroya katmak. Boşta olan İskender onlar için de iyi bir tercih olacaktır. Bunun dışında transfere ihtiyaçları olduğunu düşünmüyorum.

2 yorum:

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

umarım düşer İBB.

papaz dedi ki...

amin