2 Ocak 2009 Cuma

Gilberto


25 Nisan 1976

Gilberto Da Silva Melo. Tottenham'ın geçen sezon ortasında Hertha Berlin'den transfer ettiği sol bek. İngiltere'deki kariyeri istediği gibi gitmedi ve Tottenham takımında kendine yer edinemedi. Ancak geçtiğimiz Haziran ayına kadar Brezilya milli takımında 1.solbekti. 24 kere Seleçao forması giydi, 1 de golü var milli formayla. Ancak Tottenham'da yedek kaldıkça milli formadan da uzak kaldı.

Sol kanadı çok etkili kullanır, etkili ortaları ve bindirmeleri var. Bunun yanısıra sol ayağıyla çok güzel plase şutlar çıkartır. Rahatlıkla sol açık olarak da oynayabilecek bir oyuncu. Hertha'da 3-5-2nin solunda oynardı, Brezilya milli takımında ise 4-4-2nin sol beki olarak oynadı.

Blogda 32 yaşında bir oyuncuyu yazmamın sebebi Tottenham menajeri Harry Redknapp'ın Ocak'ta kendisini elden çıkarmak istemesi. 1-1.5 milyon euroluk bir teklifi kabul edebilir Tottenham Gilberto için. Beşiktaş'ın yıllardır sol bek problemi var, Trabzonspor da Cale'den istediği verimi alamadı. Brezilya milli takımında 6 ay öncesine kadar as oynayan bir oyuncuyu transfer etmek için çok uygun bir fiyat. Ülkemizdeki Brezilya lobisi halinden memnun, büyük ihtimalle Gilberto'ya da öveceklerdir ülkeyi, ikna edilmesi de çok zor olmaz diye düşünüyorum. Umarım birileri görür bu yazıyı.

1 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

"Ülkemizdeki Brezilya lobisi halinden memnun, büyük ihtimalle Gilberto'ya da öveceklerdir ülkeyi". süper ve çok doğru..saygılar