30 Aralık 2008 Salı

Yılmaz Vural Efsanesi


Yılmaz Vural efsanesi bugün istifa etti Kocaelispor'dan. Onunla ilgili birşeyler ararken Facebook'ta gördüm ben ama asıl yeri ekşisözlük. Harika olmuş gerçekten, dokunmadan yapıştırıyorum.

1953: sakarya'da hayata gözlerini acti. **
1965: arka mahalle ile yapilan macta kritik anda kaleciyi oyundan cikarip kendisini kaleye koydu

1966: mahalle macinda iki gol atip dikkatleri üzerine cekti

1967: sakaryaspor minik takımında görüldü

1968: hic bir $ey yapmadi

1969: sakaryaspor genc takiminda futbola devam etti

1974: sivasspor takimi ile ilk profesyonel sözle$mesini imzaladı. imza töreninden sonra konu$mak istedi ancak hic bir basın mensubu yoktu.

1975: tekirdağspor'a transfer oldu.
1976: ankara'ya kurs icin geldi, futbolculuk kesmedi.
1977: hacettepespor'a transfer oldu
1978: ankara yenimahallespor'u amatör kümeden bir üst lige cikardi. ''türk hocalara $ans verilirse neler yapar herkes gördü'' dedi mamafih amatör kümede yabancı hoca olmadigi icin dikkate alinmadi.
1979: izmirspor'a futbolcu olarak transfer oldu.

1980: izmirspor'da ihtilal yapip futbolculuktan yardımcı antrenörlüge gecti.
1981: köln spor akademisinde ögrenim görmek üzere türk havayollarının tk 202 numaralı ucagi ile almanya'ya uctu.
1982: tenefüste kutu kolayı ayakkabısının altında ezmek sureti ile christoph daum, claus aughenthaler gibi isimlere bacak arası atti

1983: memduh ün ve kemal sunal'ın yogun israrları ile gurbetci $aban filminin bir bölümünde rol aldı ve sinemaseverlerin dikkatini cekti. aldıgı para ve oynadıgı süre hesaplandiginda oscar'a aday oldu.. washington post ''what a türk'' man$eti ile cikti

1984: augenthaler ile birlikte okulu kırıp vip bilardo salonunda acık büfe bilardo partisi yaparken hocasına yakalandi
1985: artık geri dönü$ sinyallerini vermeye ba$ladi, tarhana makinasi, sarı 230 e mercedes, tüylü fötr $apka derken okulun son senesine geldi.
1986: yaz okulunda okulunu bitirdi, aughenthaler'den helalligini aldi, daum'la in$allah bir gün bir yerde kar$ila$iriz dedi ve malatyaspor'da yardımcı hocaliga ba$ladi.
1987: malatyaspor'u lig 3.sü yapti. adı büyük takimlarla anılmadı.
1988: euro 88'i yerinde, takıma futbolcu begenmek icin izledi. van basten, gullit ve sovyet yaremcük'ü yönetime tavsiye etti.

1989: samsunspor'un ba$indaydi. sezonun ilk macinda galatasaray'ı yendi. yılmaz vural'ın yılmaz vural'dan ba$ka dostu yok dedi. neden böyle söyledi kimse anlayamadı.
1990: dünya kupasından baggio ve schilacci'yi begendi. her golün altında olivetti yaziyor diye olivetti gelirse gol rekoru kırariz dedi.

1991: bursaspor defteri acildi. artık yılmaz vural'ın önlenemez yükseli$i ba$lami$ti. 1992: inönü stadyumunda karl heinz feldkamp'ın galatasaray'ı kar$isinda 87. dakika da 3-2 maglup duruma dü$ünce takla atmaya ba$ladi. tribünlerdekiler yılmaz vural'ın kalp krizi gecirdigini sandi.. galatasaray 4. golü attigi zaman iki parende üc burgu ile kendisini yere birakti.
1993: komphela, arap marcello, kubilay, mehmet, mustafa özer, fernand coulibaly gibi televole'nin ekmek kapisi gaziantepspor'a imza atti.
1994: steve komphela'nin ''u$ta nefis mercedes'ler var elimde, $en anlar$in maldan'' demesinden killandi.

1995: sariyer'e transfer oldu. ali sami alki$ $ampiyonluk adayim vanspor deyince küstü

1996: istanbulspor derbisinde kırmızı kart gören nikolai todorov'un kafasına yumrugunu ekle$tirdi. hizini alamadi todorov'u stad di$inda takim otobüsü etrafinda iki tur kovaladi
1997: trabzonspor'un öze dönü$ planları sirasinda aslen of'luyum diye kulübe sızdı. iki tane $ota bize lüks diye $ota'yi sattirdi. digerinin adinin arcil oldugunu ögrendiginde büyük $ok ya$adi. nufus kagidi ba$kanin eline gecince hemen görevi birakti.
1998: ilhan cavcav'ın genclerbirligi'ne geldi. hedefim $ampiyonluk dedi. görevi biraktiginda genclerbirligi kümede kalmak icin renklerini degi$tirmek üzreydi.

1999: selamın aleyküm deyip tekrar bursaspor'a geldi. ulan biz bu hocayi bir yerden tanıyoruz ama nerden diyenler yılm.. diye cümleye ba$larken transfer oldu

2000: denizlispor'la hedef 2000'de 2000 dedi. 2000 nedir diye kimse sormadı
2001: star spikerinin ''yani hocam siz fenerbahce'yi sezon sonu $ampiyon yaparım diyorsunuz'' sorusuna telefonda sinirlenerek ''ne sezon sonu karde$im yarın yaparım'' dedi

2002: eski sınıf arkada$i christoph daum'a sinirlendi. benden kopya cekerdi, yoksa nasıl bitirecekti okulu, tuvalette sigara falan da icerdi diye ortaligi bulandirdi. benim de jeep'im, benim de rolex saatim var. neyim eksik yabancı hocalardan dedi

2003: adanaspor'u eski günlerine ancak ben döndürüm diye göreve ba$ladi. adanaspor küme dü$tü.

2004: ankaragücü'nün ba$inda iken oyundan atilan effa ve adem'e saha kenarında ucan tekme atti. adı ertesi gün yılmaz san oldu.
2005: antalyaspor'a ''ceo'' oldu. ''ne o'' diyenlere siz anlamazsınız dedi. oyuncusu souza'ya yan hakemin yanından kıcına tekme attı, $a$kin bakanlara motive ediyorum diye cevap verdi.

2006: küme dü$mede baraj 39 diye aciklama yapti. 39 puan alip antalyaspor'la küme dü$tü. be$ikta$ maçında 90. dakika da gol yedikten sonra sahaya neden pet $i$e attığını soran trt spikerine ''ciğerim yanıyor karde$im, ne yapsaydım kendimi mi atsaydım'' dedi

2007: moldova macindan önce lig tv'ye telefonla baglanip ''moldova'da güzel olur, aman beline dikkat et hocam'' dedi. mac berabere bitti. beraberligin sorumlusu olarak gösterildi.
2008: Manisaspor'la 6 lig maçına çıktı. 7. maç öncesi basın toplantısı yapmak üzereyken Lig Tv'den beni beklerler diye hipnoz olmuş bir biçimde manisa'yi terk etti. bu duruma Kara sevdalısı Fenerbahçe'nin sebep oldugu sanılıyor..

Alex Ferguson'un Manchester United'de göreve başladığı 1986 senesinde girdiği Birinci ligde şu ana kadar 24 kulübün bayrağını öpüp göreve başladı.
ich/ek$i sözlük.

Hiç yorum yok: