5 Aralık 2008 Cuma

Metin Hasanoğlu İngiltere Premier Ligi 6-8 Aralık

6.KEZ CHELSEA

Bolton deplasmanında oynadığı son 5 maçı da kazanan ve rakibinden Reebok Park'ta son golünü 2002 yılında yiyen Chelsea seriyi 6 maça çıkartır.

152 FULHAM-MANCHESTER CITY 1 2.30

Fulham bu sezon kadrosuna göre en iyi verim alan takımlardan hatta belki de 1.si. Norveçli Hangeland liderliğinde savunmaları çok başarılı bir performans gözteriyor ve şu ana kadar yedikleri 11 golle ligin en az gol yiyen 4.takımı durumundalar ki başarılarının kilit noktası da bu. Manchester City, Manchester derbisini de kaybetti. Menajer Martin Hughes transfer için Ocak ayını bekliyor. Maçın favorisi Fulham.

166 ARSENAL-WIGAN 1 1.10

Arsenal, Chelsea deplasmanında aldığı galibiyetle krizden çıkmayı başardı ancak haftaiçinde gençleriyle oynadığı maçta Carling Cup'ta Burnley'e elendiler. Özellikle Vela-Bentdner ikilisi kaçırdıkları gollerle saç-baş yoldurdular. Wigan son dönemde yükselişte ancak kendine gelen Arsenal evinde kazanmasını bilecektir.

211 BLACKBURN-LIVERPOOL 2 1.40

Liverpool ayağına gelen büyük bir fırsatı kaçırdı. West Ham karşısında maç boyu üstün oynamalarına rağmen birtürlü Robert Green'i geçemediler ve Chelsea ile 3 puanlık fark açma şansını teptiler. Blackburn, Paul Ince ile yanlış yöne gidiyor, her sene Avrupa kupalarını kovalayan takım bu sene düşme potasında. Çarşamba akşamı Old Trafford'da as kadrolarıyla 5 gol yediler. Liverpool sağlam defansı ile Blackburn deplasmanından 3 puanla döner.

212 BOLTON-CHELSEA 2 1.35

Chelsea için Arsenal yenilgisinden sonra tekrar ayağa kalkma zamanı. Arsenal maçında yedikleri ilk golde Van Persie çok açık ofsayt pozisyonundaydı ancak yardımcı hakem bunu görmeyince Chelsea'ye faturası çok ağır oldu. Pazartesi akşamı şansları yanındaydı ve Liverpool puan kaybedince yarışta sadece 1 puan geri düşmüş oldular. Bolton deplasmanları Chelsea'nin sevdiği bir deplasman. Burada son 5 maçı da Chelsea kazandı ve en son 2002'de gol yemişlerdi Reebok Stadı'nda. Anelka eski takımına karşı oynayacak ve Chelsea'nin en büyük kozu olacak. Chelsea geleneği sürdürür.

213 HULL-MIDDLESBROUGH 02 1.37

Boro takımı ligin en ilginç takımlarından, iç saha ve deplasman karneleri birbirinden pek farklı değil. Nerede olursa olsun aynı oyunu sahaya koyuyorlar. Geçen hafta 2.yarısı çok ağır bir sis altında oynanan maçta Newcastle'ı geçemediler. Hull yavaş yavaş sezon başındaki büyüsünü kaybetti ve orta sıralara doğru geriliyor. Boro bu deplasmandan puan ya da puanlarla dönecektir.

214 NEWCASTLE UTD-STOKE 2.5 ÜSTÜ 1.75

Newcastle bu sezon sadece 3 maç kazanabildi ve bu yüzden evinde bu kadar düşük oranlar açılmışken riske girip Newcastle galibiyeti oynamayı mantıklı bulmuyorum. Stoke oyun yapısı itibariyle iç sahada daha başarılı sonuçlar alsa da deplasmanlarda da gol bulabiliyor. Newcastle takımının bu maçı kazanması için birden fazla gol bulması gerekecek, dolayısıyla Newcastle oynamaktansa üst oynamak bence daha mantıklı.

343 MANCHESTER UTD-SUNDERLAND 2.5 ÜSTÜ 1.45

Roy Keane için önemli bir gün. Efsane olduğu stadyuma geri dönüyor ancak bu sefer rakip olarak. İngiltere'de son dönemlerin en çok tartışılan ismi Roy Keane. Hem sakalı hem de Sunderland'in son 6 maçının 5ini kaybetmesi ve yaşadığı büyük düşüş eleştirileri Roy Keane'e çeviriyor. Sunderland bu form durumuyla küme düşebilir ki Keane'in elinde ilk 10a rahatlıkla girebilecek bir kadro var. Manu geçen haftaki kritik derbiyi kazanıp ilk 2 sıradaki rakiplerinin puan kaybıyla çok karlı bir hafta geçirdi. Ferguson'un en sevdiği aylar geldi. Aralık-Ocak döneminde yoğun fikstürde Manu hep vites yükseltir. Haftaiçi Blackburn'e 5 gol atarken bunun sinyallerini de verdiler. Manu kazanır ve gollü bir maç olur.

544 WEST BROMWICH-PORTSMOUTH 2 2.50

Pompey, Redknapp'ın görevden ayrılmasından sonra bir değişim süreci içinde. Eski Arsenal efsanesi Tony Adams önderliğinde biraz daha ofansif bir takım oluyorlar. Adams'ı en çok sevindiren gelişmelerden birisi Defoe'nin takıma dönmesi. Ayrıca Wolfsburg deplasmanında Sol Campbell da uzun bir aradan sonra takıma dönecek. Pompey, gittikçe ligin dibine sürüklenen West Brom'dan 3 puanla dönmeye yakın.

552 EVERTON-ASTON VILLA 02 1.34

Everton geçen hafta Tottenham deplasmanında beni yanıltmayıp kazandı ancak Yakubu'nun sezonu kapatmasıyla büyük bir şok yaşadı. Şimdi David Moyes Ocak'ta forvet almak için kolları sıvamış durumda. Ayrıca Saha'nın da sakatlığı var, son maçlarda defans önlemlerini artıran Aston Villa, Goodison Park'tan puanla döner.

665 WEST HAM-TOTTENHAM 2 2.20

İşte harika bir maç. Kuzey Londra'da birbirini sevmeyen 2 takımın karşılaşması. West Ham-Tottenham maçları her zaman müthiş çekişmeye ve bol gole sahne olur. Redknapp derbilerin ne kadar önemli olduğunu çok iyi bilen bir menajer. Zola ise West Ham'da istikrarı henüz yakalayamadı. Derbinin favorisi Spurs.

METİN HASANOĞLU EPL İDEAL KUPON

211 Blackburn-Liverpool 2 1.40
212 Bolton-Chelsea 2 1.35
343 Man.UTD-Sunderland 2.5 üstü 1.45

ORAN: 2.74

METİN HASANOĞLU İDEAL KUPON

115 Denizli-Fenerbahçe 2 1.45
151 Hacettepe-Gençlerbirliği 2 2.40
412 Villareal-Getafe 1 1.45
531 Lecce-Juventus 2 1.45

ORAN: 7.31

METİN HASANOĞLU SİSTEM KUPON

151 Hacettepe-Gençlerbirliği 2 2.40
451 Istanbul BLD-Sivasspor 2 1.80
525 Atalanta-Udinese 1 2.00
544 West Bromwich-Portsmouth 2 2.50
566 Osasuna-Valladolid 1 2.00
665 West Ham-Tottehham 2 2.20

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Roy keane istifa etmiş bugün.

papaz dedi ki...

evet blogada koydum haberi ama gazete baskıya girmeden önce istifa etmemişti daha...