30 Aralık 2008 Salı

Devre Arası Raporları 5 (Ankaragücü)


Sezon varken haftasonları çalışınca ilk boş haftasonunda dışarı attım kendimi. O yüzden ara vermiştik yazılara, kaldığımız yerden devam edelim.

Sırada istikrarsızlık deyince öne çıkan Ankaragücü var. Ankaragücü klasik başlangıçlarından birini yaptı, kriz dönemine girerek başladı lige. İlk yarı boyunca iç sahada maç kazanamadı.

Sezona başlarken Hakan Kutlu ile devam kararı almış ve geçen seneki kadroyu büyük oranda korumuşlardı ancak yaptıkları takviyeler hiç işe yaramadı. Kalede Serkan gelecek vaat eden kaleci olarak çıktı ancak devamlı geriye gidiyor son 2 yıldır, yine takımını yakan goller yedi ilk yarıda. Defansta El Yasa 2 senedir devam eden istikrarıyla sağda -ki zaten takımın elle tutulur tek tarafı sağ kanadı- iyi işler yaptı. Defansın ortasında Tolga'yı kullandılar bolca ( 7 maçta 11, 3 maç sonradan girerek) ki artık BA 1.Lig'de oynayabilecek durumda olan Tolga hantallığıyla başlarını çok ağrıttı. Solda İlkem'i Ünal Karaman gelir gelmez kesti, orada da istikrar yakalayamadılar.

Cem Can- İbrahim Ege (Barbaros)- Murat Erdoğan 3lüsü gayet düz bir ortasaha oluşturuyor Ankaragücü'nde ki bu da onlara hücumda kısırlık olarak geri dönüyor, takımda hücum anlamında etkili olan tek isim Gökhan Emreciksin ki o da zaten böyle bir takımda parlayıp hemen transfer gündemine girdi.

Mehmet Yılmaz ve Jaba çok formsuzlar bu sezon buna rağmen. 186 dakika oynayıp 2 gol atan ( M. Yılmaz ve Jaba da ancak 2şer gol atabildiler) Iglesias'ı kullanmamakta ısrar etti Ünal Karaman.

Ankaragücü deyince taraftar konusuna da değinmek lazım. Yıllardır klübü bir adım ileri götüremeyen Cemal Aydın'dan bıkan taraftar " Denize düşen yılana sarılır" mantığıyla Melih Gökçek'in vaatleriyle dolduruşa geldi ve ligin ilk yarısında takımın en büyük problemlerinden biri oldu. Tesisleri bastılar bu yüzden Bursa kupa maçından sonra takımını Ankara'ya döndürmeden kampa soktu Ünal Karaman ki faydasını haftasonu deplasmanda Es-Es'i yenerek gördüler. Melih Gökçek ismi itici gelse de projesi mantıklı ( Ankaraspor'u satıp, o takımın kadrosunu ve kaynaklarını Ankaragücü'ne aktarmak) ancak Cemal Aydın'ın kişisel hırsı bunun önündeki en büyük engel oldu şu ana kadar.

Ne Yapmalılar?

Bol bol dua etmeliler, çünkü bu gidişle işleri Allah'a kalır. Gökhan'ı da sattıktan sonra takımın hücum gücü 0a yaklaşıyor kesinlikle hücuma top getirecek 2 kanat ya da 1 kanat bir forvet arkası almaları lazım ki bu isimlerden belli bir kalitede olması lazım. Tita'yı düşünüyorlar fena olmaz ancak yetmez tek başına. Bunun yanısıra forvete, sol beke ve stopere ihtiyaçları var. Aslında Ankaragücü'nün sezon sonunda tamamen baştan yapılanmaya ihtiyacı var.

2 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

t.doğantez için;

http://heryolroma.blogspot.com/2008/12/tolga-doantez.html

papaz dedi ki...

parasını alamadığı için ilk ayrılan tolga oldu, mehmet yılmaz, ibrahim ege, cem can da yine tff'ye başvuranlar arasında.