1 Aralık 2008 Pazartesi

Pembeli


Kötü başlamıştı Galatasaray, muhtemelen taraftarın protestosu moralleri bozmuştu. Sezonun formsuzları Meira ve Servet gol yedireceklerini maçın başında belli etmişlerdi, nitekim golde 2sinin de hatası vardı. Tozo'nun çok ucuz ilk sarı kartı, hatta faul bile yoktu, Hacettepe'yi erken eksik bırakınca kalan 1 saat rahat geçti Galatasaray için.

Sezonun belki de en kötü futbolunu oynuyordu o dakikaya kadar Galatasaray ancak 11e 11 kalsalar da kazanırlardı diye düşünmekteyim, çünkü Hacettepe fazla geri çekilmeye başlamıştı ve Hacettepe'nin en büyük problemi olan beceriksizlik 2.golü atmalarını engelliyordu.

Süleyman Abay'ın saçma kararları formsuz Baros'a yaradı. Önce Recep'in ikramı sonra 2.yarıda Karan ile beraber oynamaya başladığı dönemde rahatlaması, 10 ve sonra 9 kişi kalan Hacettepe'nin geniş alanda yakalanması "Pembe Panter Baros'a" yaradı. ( Kramponu beğenmedim bu arada, genelde Nike tasarımlarını beğenirim ama pembe hoşuma gitmedi.)

Süleyman Abay eminim çok iyi bir insandır, bu kararları da hatalı olarak vermiştir. Kasıtlı yaptığına inanmıyorum. Ancak zenci ile beyaz oyuncuyu ayırt edemeyen ve bu kadar yanlış yorum yapan bir hakemin ligin adilliği açısından bundan sonra maç yönetmeyi bırakması en doğrusu olacaktır. Bu arada Lambuja Alper Öcal'ın hakemlik konusundaki yazısını da herkese tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: