20 Aralık 2008 Cumartesi

Maçını Düzgün Yönet Fırat


Daha yazacağım gece ama başlığı atalım ve mesajımı da vereyim buradan. Yazık oldu takıma bence bugünkü Fırat'ın rezil yönetimiyle. Çünkü oynadığı oyunla sonuna kadar haketti oyuncular maçı kazanmayı ama Fırat Aydınus'un Colman'a ve Cale'ye vermediği kırmızı kartlar, çaldığı saçma penaltı maça damgasını vuracak.

Dün akşam havaalanına indiğinde taraftarlarca karşılanan ve (küfür ya da hakaret olmadığının altını çizerek belirteyim) " Maçını düzgün yönet Fırat" tezahüratıyla şehre ayak basan Fırat Aydınus'un baskı yüzünden verdiği saçma kararlar takımın haklılığına gölge düşürdü.

Yine iyi başladı Trabzon, erken baskı kurmaya çalıştı önceki Sivas, Hacettepe, Kocaeli maçlarında olduğu gibi. Yanal takımın kapanan defanslar karşısında sıkıntı çektiğini bildiği için erken baskı ile gol bulmaya çalışıyor içeride ancak hala sonuç vermiş değil bu deneme, yine gol yiyerek başladı aksine Trabzon. Serdar'ın müthiş kişisel gayreti vardı golde, büyük bir defans hatası yoktu.

Gökhan son haftalarda olduğu gibi iyidi gene, gol atamadı diye çok üstüne gittiler ancak son maçlarda ciddi bir çıkış var Gökhan'daki bu maçta zirve yaptı 2 gol ile. 7 gol 7 asistlik bir performansı yerin dibine sokmak çok saçma ki Gökhan pozisyona da giriyor ancak ya direklere takılıyor ya kaleciler çok iyi yerlere giden şutlarını çıkarıyordu son haftalarda, her forvet böyle dönemler yaşar.

Fırat Aydınus'un saçma penaltısının gol olmamasına çok sevindim, o golle maçı kazanmak istemezdim. Klasik bir Trabzon iç saha maçı oldu, yine 2.yarıda fizik gücüyle rakip sahaya yıktı oyunu takım. Barış'ın form tutması çok önemli takım için, çünkü kadrodaki Yattara ile beraber tek kanat adamı Barış ve rakibi 2 kanattan da zorlamak için kesinlikle lazım.

65den sonra iyice artan baskı ve Gökhan'ın söke söke attığı gol 3 puanı getirdi ve krizden çıkardı takımı. Ancak başta da belirttiğim gibi Fırat Aydınus'un rezil yönetimi maçın önüne geçecek.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Baştan söyleyim Trabzonspor taraftarıyım. Ama taraftar kimliğimi bırakıp seyirci gözüyle yorumlamam gerekirse, penaltı pozisyonunda Tayfun'un bir sarılması var o düşürürmü düşürmez mi anlık bir karar en azından Trabzon takımının aleyhine verilen penaltılarda olduğu gibi hiçbir şey yok değil... Verirsin vermezsin takdir işi... Ama Cale ve Colman'ın kırmızı kartlarını verememesi güvendiğim bir hakem olan Fırat Hoca'ya yakışmadı... Maç tamam Trabzon'un hakkıydı... Eskişehir çok zaman çalmaya yönelik oynadı... Ama kırmızı kartları es geçmemeliydi hoca... Şimdi herkes doğal bir refleks olarak Trabzon istedi onlar içinde bir balans ayarı yapıldı diyecek...
Beytullah

papaz dedi ki...

başlık ters gösterse de ben de trabzon taraftarıyım , aynı sekilde fıratın dunku yonetimi beni de çok sinir ettiği için o başlığı attım zaten...

bursada çaldığını es-es'den telafi etsinler istemiyoruz çünkü

Adsız dedi ki...

Bu maç öncesi ve sonrasıyla Anadolu'daki Trabzon sempatisi bitmiştir kanımca. Bizim bildiğimiz Trabzon'un Bizansa takımları gibi ağlamasına gerek yoktu.

33. haftada Eskişehir'de kolbastı değil çiftetelli oynanacak :)

Ali Can Salihoglu dedi ki...

Hakemlik arabulucuk demektir arkadaslar, takim cok gergindi bunun da sebebleri biliyorsunuz zaten, bunlari gozetince o gerginlik altinda bu futbolcularin yaptigi bazi davranislari farkli yorumlamak gerekebilir, dedigim gibi hakemlik arabulucuk demektir arkadaslar. Benim tek kusur olarak gordugum nokta tayfuna verdigi ilk sarikarttir sadece.

Adsız dedi ki...

@alican,

Trabzonluyum deseydin de biz anlardık senin diyeceklerini. Takımdaki gerginliği yaratan kulübün kendi başkanıydı.

Hakemlik arabulucuk falan değildir. Geçen hafta Bursa'ya geçilen kıyağa ağlayın, kendinizinkine kılıf bulun! Rum'dan mı kaldı bu oyun ve alengir düzeni size?

Bildiğin sol kroşe atan oyuncuyu kırmızı kartla cezalandırmamak arabulucuk değil bildiğin ağlayan bebeye emzik vermektir. Bu yolla değil şampiyon 2. bile olamaz TS!

Adsız dedi ki...

Rum'dan mı kaldı bu oyun ve alengir düzeni size?

Rumlar sanırım yukardaki cümleyi yazan şahsın memleketinden geçmiş baksanıza yazının sonuna yazacak bir adı bile yok :))
Beytullah