27 Aralık 2008 Cumartesi

Devre Arası Raporları 3 (Antalyaspor)


Antalyaspor altta incelediğimiz 2 takıma kıyasla daha farklı bir özelliğe sahip. 7 haftada 1 puanla başladılar sezona, bu puan da Sami Yen'de Galatasaray karşısında oynadıkları maçtı. 8.haftada evlerinde Hacettepe'yi yenemeyince hoca değşikliğine gittiler ve son 8 haftada 11 puan topladılar, bu dönemdeki tek yenilgileri de Saracoğlu'nda erken 10 kişi kaldıkları maçta Fenerbahçe karşısında oldu.

Kadro olarak ligin en zayıf takımı olarak görüyordum Antalyaspor'u sezon başında bir de bunun üzerine takımın 2.ligdeyken bile önemli parçası olan 2 stoperi takımdan ayrılınca kesin düşerler gözüyle baktım Antalya'ya. Ancak Galatasaray'a transfer olduğundan beri kariyeri düşüşe geçen Yalçın ve TSL tecrübesi çok az olan Vahap'la iyi bir tandem oluşturdular. Volkan Arslan ve Sedat Ağçay gibi 2 TSL kaşarı yerine bir türlü üst düzeyde kendini parlatamayan Korhan ve Ertuğrul'u kullandı ön liberoda Özdilek.

Hücum hattında ise sezonun bombası Djehoua ve 2.5 yıldır istikrarlı olarak Türkiye liglerinde başarılı performans gösteren Tunuslu Zitouni ile iyi işler yaptılar. Sezon başında Kocaelispor'da denenen ancak beğenilmeyen 104 kiloluk Djehoua 7 golle takımı sırtladı ilk yarıda. Sol kanatta kullandıkları aslında sağaçık olan Diyarbakır'dan transfer Abdullah Çetin benim kendisinden beklediğim patlamayı yapamasa da takımın 11ine yerleşmeyi başardı.

Ne Yapmalılar?

Antalya'nın şu anki durumu küme düştükleri sezonki hallerine benziyor. O zaman da sezon içinde herkes bu Antalya takımı çok iyi işler yapıyor derken sezon sonunda küme düşmüşlerdi. Mehmet Özdilek'le yakaladıkları hava onlara umut verdi ancak kesinlikle kadro kalitesini yükseltmeleri lazım. Bana göre en önemli ihtiyaçları takımı toparlayacak tecrübede bir stoper ki ligi iyi tanıyan El Saka kısa vadede onlar için doğru seçim olacaktır. Forvet arkasında da bir oyuncu ihtiyaçları var, burada yabancı tercihine yönelmeleri lazım bence. Bir de sol ayaklı hücum oyuncusu alırlarsa oynadıkları 4-2-3-1'in solunda çizgiye inebilen bir oyuncuları olur, burada da yine kısa vadede Galatasaray'dan Ferdi iyi bir seçim olabilir onlar için.

Hiç yorum yok: