26 Aralık 2008 Cuma

Devre Arası Raporları 1 ( Kocaelispor)


Hazır ligler tatile girmişken yazma özelliğimizi kaybetmeyelim diye hem benim için kayıt altında kalması hem de sizleri bilgilendirmek için aşağıdan yukarı doğru takım değerlendirmeleri yazacağım. Gazetelerdeki gibi klasik şekilde maç sonuçlarına dayalı yorumlar olmayacağını takip ederseniz farkedersiniz. İşimtakımlarla ilgili gelen yerel raporları, 11leri, sakatlıkları, form durumlarını raporlamak olduğu için geniş bir kaynağa sahibim bu konuda. Kocaelispor'la başlıyoruz doğal olarak.

Kocaelispor için söylenmesi gereken ilk şey ilk yarıyı son sırada bitirmeyi kesinlikle hakettikleri. Sezon başında Davids, Serhat Akin, Jestrovic gibi heyecan verici isimler gelmişti gündemlerine ve bunlardan son 2sini de renklerine bağladılar ancak bir futbol takımının isimlerden değil sahada mücadele edecek oyunculardan oluştuğu konusunda çok güzel bir örnek sergilediler.

Kadroda devamlı şans bulan isimlerden orta sahada oynayan Semavi Özgür dışında parlak bir geleceğe sahip olma hayali olan oyuncuları yok, hepsi kariyerlerinin son dönemine gelmiş, zirveye çıkmış ve oradan düşmüş isimlerden kurulu bir kadro kurdular.

40 gol yemiş olmaları zaten başlı başına yeterli defansları kötü demek için ancak derine inersek devamlı partner değişiklikleri yaptıklarını görebiliriz. Sırasıyla Tutoric-Ufuk, Tutoric-Tolga-Tolga-Ufuk, Tolga-Muhammet, Tolga-Özgür son olarak da Özgür-Ufuk tandemiyle maçlara çıktılar.

Jestrovic'e önce Engin İpekoğlu sonra Yılmaz Vural takınca son dönemde Anadolu takımlarına gelen en iyi golcülerden biri ligimizden kaçtı, Tutoric'in de gitmesi ile defans kaliteleri ciddi oranda düştü. Tolga Seyhan'ın performansını yükselttiği dönemde 2 maç üst üste gol yememe başarısı gösterdiler ancak sonuçta maç başına 2.5 gol yiyerek kapattılar.

Bunun arkasında sebeplerden biri de Yılmaz Vural'ın çılgın ofansif kadrosu. Maçlara sağda Serhat ( ya da Bülent), solda Murat Hacıoğlu gibi 2 forvet ve ileri ikilide Taner-Ahmet Dursun ile çıktılar, hatta 5 yedikleri Antep maçında orta saha ikilisinden birini ofansif orta saha Umut koydu Yılmaz Vural. Taner'i diğerlerinden ayrı tutarsak 3 tane top rakipteyken rakibi rahatsız etmeyen, defans yapmayan isimle sahaya çıkmanın faturalarını acı ödediler.

Ne Yapmalılar?

Kocaeli'nin transferde en aktif takımlardan birisi olması gerekirken ekonomik kriz nedeniyle oyuncu kaybedecekler ve yarıştan erken kopacaklar gibi görünüyor. Hiçbir yabancılarını kullanmayan bir takım için ucuz yabancı getirme yoluna gidebilirler, ama bu da yabancı düşmanı Yılmaz Vural'in elinde işe yaramayacaktır.

1 stoper, 1 sağ bek, 1 defansif orta saha, 1 de sol açık almaları lazım bana göre. Fenerbahçe'den Yasin, Beşiktaş'tan Aydın'ı kiralayabililerlerse çok iyi olur onlar adına.

Hiç yorum yok: